A szilvát két kanál mézzel és annyi vízzel, hogy épp ellepje feltesszük főni. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a fahéjat. Mikor megpuhult, a fahéj darabkákat kivesszük, kézi mixerrel átturmixoljuk, ha szükséges átpasszírozzuk, majd a tűzre visszatéve újra felforraljuk. Közben az étkezési keményítőt elkeverjük 0,5 dl hideg vízzel, azzal felöntjük a levest, beletesszük a tejszínt, még pár perc és kész. A gombóc hozzávalóit összegyúrjuk, forralunk vizet és a lobogó vízbe tesszük a vizes kézzel formált kicsi gombócokat. Kifőzzük, kiszedjük és a levessel tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.