Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 28 hétfő Valéria névnapja

Főoldal » Szilva és barack kompót eltevése

felvitel dátuma: 2012-08-07 19:11:18       mai nézettség: 2       nézettség: 3045
részletes recept
Szilva és barack kompót eltevése
Hozzávalók 3 személyre:

70dkg szilva,és 4 nagyobb darab öszibarack,

25dkg cukor, kb 1l viz

fél csm Haas befőtt tartósító a 10gramosból.

3db citrompótló,6szem szegfűszeg

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

vizet a cukorral felforralom,a  megmosott szilvákat egy pillanatra beledobom és a kimosott üvegekbe visszaszedem az üvegbe szórom a szegfűszeget és a szirupba belekeverem a Haas befőtt tartósítót,egyet forralok rajta és az üvegekbe öntöm,hogy a gyümölcsöt ellepje,lezárom és fejtetőre fordítom 5 percre és megtörölve az üvegeket mehet a helyére.

Az öszibarackot kettéveszem a magját kidobom,szépen elrendezem az üvegben,rádobom a citrompótlót,ez segít abban,hogy a színét megtartsa és ráöntöm a maradék szirupot.Ugyanúgy járok el vele,mint az előbbiekben.

Szakács: Márta


Film link: http://www.receptlap.hu/edit_recept?edit=1&id=7892

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*