A befőttes üvegeket és a tetőket forró mosogatószeres vízben elmosogatjuk, hideg vízzel kiöblítjük és befújjuk a KoMiTo Sol Putz-al.
A szilvát jól megmossuk, az Új Generációs Előkészítő Késsel kettévágjuk, magját kiszedjük.
A cukrot a tartósítóval elkeverjük, majd a meleg vizet hozzáadva oldódásig keverjük. Ezután felforraljuk a szirupot.
A TW Közepes Szűrővel egy adag szilvát a szirupba teszünk, és addig főzzük, míg a szirup gyöngyözni kezd. A szűrővel kiszedjük a szilvát a Tálalómesterbe, majd forrón üvegekbe rakjuk, amiket a tenyerünkkel többször megütögetünk, hogy az üveget a lehető legjobban kitöltsék a szilvák.
Ezt a műveletet addig ismételjük, amíg el nem fogy az összes szilva.
Ezután a szirupot újra felforraljuk és az üvegben levő szilvára merjük a Mesterfogás Merőkanállal.
A tetővel lezárjuk az üvegeket, majd 5 percre fejre állítjuk.
Miután visszaforgattuk a befőttjeinket, szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, majd végleges helyükre tesszük őket.
Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
KoMiTo Sol Putz: Ezüsttartalmú általános gomba és baktériumölő szer.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.