Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Savanyúság / lekvár / befőtt étel receptek » Szilva befőtt (kompót)

felvitel dátuma: 2012-09-14 13:54:36       mai nézettség: 1       nézettség: 3247
részletes recept
Szilva befőtt (kompót)
Hozzávalók 12 személyre:
  • 5 kg szilva
  • 2 l meleg víz
  • 1 kg cukor
  • 1 cs. Lucullus Befőtt Tartósító
Előkészületi idő: 40 perc


Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

A befőttes üvegeket és a tetőket forró mosogatószeres vízben elmosogatjuk, hideg vízzel kiöblítjük és befújjuk a KoMiTo Sol Putz-al.

A szilvát jól megmossuk, az Új Generációs Előkészítő Késsel kettévágjuk, magját kiszedjük.

A cukrot a tartósítóval elkeverjük, majd a meleg vizet hozzáadva oldódásig keverjük. Ezután felforraljuk a szirupot.

A TW Közepes Szűrővel egy adag szilvát a szirupba teszünk, és addig főzzük, míg a szirup gyöngyözni kezd. A szűrővel kiszedjük a szilvát a Tálalómesterbe, majd forrón üvegekbe rakjuk, amiket a tenyerünkkel többször megütögetünk, hogy az üveget a lehető legjobban kitöltsék a szilvák.

Ezt a műveletet addig ismételjük, amíg el nem fogy az összes szilva.

Ezután a szirupot újra felforraljuk és az üvegben levő szilvára merjük a Mesterfogás Merőkanállal.

A tetővel lezárjuk az üvegeket, majd 5 percre fejre állítjuk.

Miután visszaforgattuk a befőttjeinket, szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni, majd végleges helyükre tesszük őket.

Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:

  • Új Generációs Előkészítő Kés
  • TW Közepes Szűrő
  • Mesterszakács Főzőedény
  • Tálalómester
  • Mesterfogás Merőkanál
  • Mérő – Mix

KoMiTo Sol Putz: Ezüsttartalmú általános gomba és baktériumölő szer.

Szakács: Marcsi64


Film link: http://marcsiboszorkanykonyhaja.blogspot.hu/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*