Tésztához
· 8 darab tojás
· 8 evőkanál kristálycukor
· 9 ek liszt (ez a +1 kanál megakadályozza, hogy sülés után összeessen a tészta)
· 1 mokkás kanál szódabikarbóna
Krémhez
· 4 dl tej
· 1 cs vanília puding
· 1 ek liszt
· 25 dkg Rama
· 20 dkg porcukor
· 1 vaníliás cukor
· kb.1,5kg magozott meggy
Tetejére
· 5 dl tejszín
· 2 ek porcukor
· 2 cs habfixáló
8 tojásból piskótát keverünk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, sűrűn rászórjuk a meggyet és a piskótatésztát ráöntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük.
Közben elkészítjük a krémet.
4 dl tejben megfőzzük a liszttel elkevert pudingot, hűtjük.
25 dkg Ramát 20 dkg porcukrot 1 vaníliáscukrot habosra keverünk, majd a kihűlt pudinggal jól összedolgozzuk.
5 dl tejszínt 2 ek. cukorral, és 2 cs. habfixálóval kemény habbá verünk.
A kihűlt piskótát a tepsiből kiborítjuk, a papírt lehúzzuk róla. Így a meggyes rész van felül. Erre kenjük a krémet, a krémre a tejszínhabot. Tetejét becsíkozzuk, és csokireszelékkel megszórhatjuk..
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.