4 db narancs
1 cs petrezselyem
1 póréhagyma
10 dkg negyed gerezdes dió
Öntet:
4 ek. olivaolaj
1/2 citrom leve
1 gerezd fokhagyma
1 csipet őrölt köménymag
só, bors ízlés szerint
Konyhaimértékegységek
Liszt:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 3 g
Cukor:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 4 g
Só:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 7 g
1 késhegynyi: 4 g
Olaj:
1 evőkanál: 2 dkg
Búzadara:
1 evőkanál: 1,5 dkg
1 csapott evőkanál: 1,2 dkg
Tej:
1 evőkanál: 1,5 dkg
Edényekűrtartalma:
1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2,5 dl
A narancsot megtisztítjuk, meghámozzuk, és vékony karikákra szeleteljük.
Pár szeletet félreteszünk a díszítéshez, a többit negyedekre vágjuk.
A pórét megtisztitás után vékony szeletekre daraboljuk, gyűrűire bontjuk, és a vágott petrezselyemmel együtt a narancshoz adjuk.
A zuzott fokhagymával és a felsorolt hozzávalókkal habosra kikeverjük, majd a narancsra öntjük, lazán összekeverjük, fóliával letakarjuk, kissé behűtjük.
Tálaláskor a tetejét a félretett narancsszeletekkel, néhány hagymagyűrűvel és petrezselyemlevéllel díszítjük.
Halakhoz, hirtelen sültekhez ajánljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.