Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Sziciliai narancssaláta

felvitel dátuma: 2012-05-25 12:16:39       mai nézettség: 1       nézettség: 2350
részletes recept
Sziciliai narancssaláta
Hozzávalók 4 személyre:

4 db narancs
1 cs petrezselyem
1 póréhagyma
10 dkg negyed gerezdes dió

Öntet:
4 ek. olivaolaj
1/2 citrom leve
1 gerezd fokhagyma
1 csipet őrölt köménymag
, bors ízlés szerint

 

Konyhaimértékegységek

Liszt:

1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 3 g

Cukor:

1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 4 g

:

1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 7 g
1 késhegynyi: 4 g

Olaj:

1 evőkanál: 2 dkg

Búzadara:

1 evőkanál: 1,5 dkg
1 csapott evőkanál: 1,2 dkg

Tej:

1 evőkanál: 1,5 dkg

Edényekűrtartalma:

1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2,5 dl 

Előkészületi idő: 20 perc


Elkészítés:

A narancsot megtisztítjuk, meghámozzuk, és vékony karikákra szeleteljük.
Pár szeletet félreteszünk a díszítéshez, a többit negyedekre vágjuk.
A pórét megtisztitás után vékony szeletekre daraboljuk, gyűrűire bontjuk, és a vágott petrezselyemmel együtt a narancshoz adjuk.
A zuzott fokhagymával  és a felsorolt hozzávalókkal habosra kikeverjük, majd a narancsra öntjük, lazán összekeverjük, fóliával letakarjuk, kissé behűtjük.
Tálaláskor a tetejét a félretett narancsszeletekkel, néhány hagymagyűrűvel és petrezselyemlevéllel díszítjük.
Halakhoz, hirtelen sültekhez ajánljuk. 

Szakács: Pille


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*