Tészta:
Tetejére:
A tésztához a liszttel elmorzsoljuk a vajat/margarint, majd hozzáadjuk a sót, tojásfehérjét, vizet, ecetet és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Vékonyra kinyújtjuk a tésztás, hosszanti oldaláról feltekerjük. Négy egyforma részre vágjuk. Egyenként kinyújtjuk, egymásra fektetjük és 20-30 percig a hűtőben pihentetjük.
Pihentetés után 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk. Tetejét megkenjük a felvert, sós tojás sárgájával, megszórjuk szezámmaggal.
Derelyevágóval/éles késsel csíkokat, majd tetszőleges hosszúságú darabokat vágunk. Kétszer tekerünk rajta és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés: Ha vastagabbra nyújtjuk a tésztát, „haraphatóbb” lesz, ha vékonyabbra /rúdnak/, ropogósabb lesz (sütési idő kevesebb). – Megszórhatjuk sajttal, köménnyel, stb.
(Tészta nem saját)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.