Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 15 csütörtök Zsófia, Szonja névnapja

Főoldal » Hús ételek / baromfi recept » Szezámmagos csirke

felvitel dátuma: 2013-03-24 15:25:44       mai nézettség: 1       nézettség: 1182
részletes recept
Szezámmagos csirke
Hozzávalók 4 személyre:

 

 

     2 evőkanál liszt

     2 evőkanál kukoricakeményítő

     1/4 teáskanál szódabikarbóna

     1/4 teáskanál sütőpor

     2 evőkanál szójaszósz

     1 evőkanál száraz sherry

     2 evőkanál víz

     1 teáskanál növényi olaj

     1 evőkanál szezámolaj

     1 bőr nélküli, kicsontozott csirkemell hús

 

 

     Mártás

    1 csésze (2.5 dl)csirke húsleves

    2-3evőkanál fehér cukor

     2 evőkanál desztillált fehér ecet

     2 evőkanál sötét szójaszósz

     2 evőkanál szezámolaj

     1 teáskanál chili paprika, vagy más erős paprika

     1 gerezd fokhagyma, aprítva

     1/4 csésze kukoricakeményítő

     1/2 csésze víz

1 liter olaj a sütéshez

     2 evőkanál pirított szezámmag

Előkészületi idő: 35 perc

Sütési idő: 5 perc

Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

    Szitáld át lisztet, 2 evőkanál kukoricakeményítőt, szódabikarbónát, és a sütőport egy tálba. Önts bele: szójaszósz, sherry, 2 evőkanál víz, növényi olaj, és egy csipetnyi szezámolaj, keverjük simára. Keverd hozzá a lisztben megforgatott  csirke darabokat, amíg bevonja a tésztávalmindenhol. Majd lefedve  tedd a hűtőszekrénybe 20 percig.

   

 Közben, a csirke húslevest, cukor, ecet, sötét szójaszósz, szezámolaj, chili massza, és a fokhagymát  forraljuk egy serpenyőben nagy lángon illetve magas hőfokon. Oldjunk fel 1/4 csésze kukoricakeményítőbe 1/2 csésze vizet, és keverjük el a forró mártással. Pároljuk, amíg a szósz besűrűsödik és kivilágosodik, kb 2 perc. Csökkentsd a hőt alacsonyra, és tartsd melegen a mártást.

Melegítsd fel az olajt egy serpenyőben. Tedd bele a csirke darabokat, és süsd, amíg aranybarna lesz, kb. 3 és 4 perc Egy papírtörlővel bélelt tálra tedd. Helyezzük a sült csirke darabokat egy tálaló tálra, és öntsük le a forró mártással . Megszórjuk pirított szezámmaggal a díszítéshez.

Szakács: Klárika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*