2 evőkanál liszt
2 evőkanál kukoricakeményítő
1/4 teáskanál szódabikarbóna
1/4 teáskanál sütőpor
2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál száraz sherry
2 evőkanál víz
1 teáskanál növényi olaj
1 evőkanál szezámolaj
1 bőr nélküli, kicsontozott csirkemell hús
Mártás
1 csésze (2.5 dl)csirke húsleves
2-3evőkanál fehér cukor
2 evőkanál desztillált fehér ecet
2 evőkanál sötét szójaszósz
2 evőkanál szezámolaj
1 teáskanál chili paprika, vagy más erős paprika
1 gerezd fokhagyma, aprítva
1/4 csésze kukoricakeményítő
1/2 csésze víz
1 liter olaj a sütéshez
2 evőkanál pirított szezámmag
Szitáld át lisztet, 2 evőkanál kukoricakeményítőt, szódabikarbónát, és a sütőport egy tálba. Önts bele: szójaszósz, sherry, 2 evőkanál víz, növényi olaj, és egy csipetnyi szezámolaj, keverjük simára. Keverd hozzá a lisztben megforgatott csirke darabokat, amíg bevonja a tésztávalmindenhol. Majd lefedve tedd a hűtőszekrénybe 20 percig.
Közben, a csirke húslevest, cukor, ecet, sötét szójaszósz, szezámolaj, chili massza, és a fokhagymát forraljuk egy serpenyőben nagy lángon illetve magas hőfokon. Oldjunk fel 1/4 csésze kukoricakeményítőbe 1/2 csésze vizet, és keverjük el a forró mártással. Pároljuk, amíg a szósz besűrűsödik és kivilágosodik, kb 2 perc. Csökkentsd a hőt alacsonyra, és tartsd melegen a mártást.
Melegítsd fel az olajt egy serpenyőben. Tedd bele a csirke darabokat, és süsd, amíg aranybarna lesz, kb. 3 és 4 perc Egy papírtörlővel bélelt tálra tedd. Helyezzük a sült csirke darabokat egy tálaló tálra, és öntsük le a forró mártással . Megszórjuk pirított szezámmaggal a díszítéshez.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.