8 nagyobb (boltiméretű levélhez)
25 dkg vaj
25 dkg liszt
fél kávéskanál 10% ecet,fél teáskanál só
125 ml langyos víz
1/4 üves sárgabarack lekvár, 2 evőkanál kukorica keményítő ,amit hideg vizben oldottam fel. sütés álló lekvárom nem volt,igy oldottam meg. bevált!!
20 dkg vajat, 5 dkg liszttel összegyúrunk,vajalapnak.Majd zsírpapirra tesszük,négyzetet formálunk belőle és kifagyasszuk. A maradék hozzávalóból lágy tésztát gyúrunk. majd 20 percre pihentetjük. A kifagyaszott vajalapot a pihentetett tészta közepére tesszük, és a szokásos 4 X-es hajtogatással,levelestésztát készítünk. minden hajtogatás után 20 percre vissza tesszük a hűtőbe pihenni. A hajtogatás,szimpla,és dupla,szimpla,és dupla. Majd a vésgső nyújtás után 12X12cm négyzeteket vágunk,ennek a közepébe tesszük a lekvárt. A tészta széleit vizzel megkenve ragasszuk össze a 3 szögeket,.tojással lekenve pihentetjük majd 220 fokon kb 12 perc alatt sütjük szép barnára!
Nagyon jó recept,könnyű elkészíteni. Ezt több sütemény elkészítéséhez is felhasználhatjuk. Ízes levelet készítettem belőle,,és ISTENI finom. TücsökBogár blogjából.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.