Palacsinta tésztát készre sütjük. 8 db-ot.
20 dkg liszt (10 ek)
3 dl tej
2 dl víz
2 egész tojás
só
1 dl étolaj
olaj a sütéshez
Töltelék
2 db alma
fahéj, cukor ízlés szerint
1 dl tejszín
nel simára keverjük.
Öntet:
5- 5 dkg vaníliásöntet, étcsokoládé
Ennél a palacsintánál habverővel simára keverjük az alkotórészeket, és ha jó, akkor adjuk hozzá az étolajat.
Így csak az első palacsintánál kell olajat tenni a palacsinta sütőbe.
Ha édes palacsintát készítünk porcukrot teszünk a tésztába
Töltelék elkészítése:
Az almát meghámozzuk és lereszeljük.
Fahéjjal, cukorral megszórjuk, és lepároljuk.
Külön cukrot karamellizálunk, és tejszínnel simára keverjük.
Öntet:
Tejszínes habarással sűrűre keverjük a vaníliás öntetet..
A csokoládét gőz felett megolvasztjuk.
A palacsinta közepére teszem a tölteléket és egymásra hajtom.
A fahéjas almával töltött palacsintát a két öntettel egyenlő arányban ízlésesen leöntjük, és tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.