Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 16 szerda Csongor névnapja

Főoldal » Szentgyörgyi Palacsinta *

felvitel dátuma: 2016-12-03 17:02:25       mai nézettség: 1       nézettség: 757
részletes recept
Szentgyörgyi Palacsinta *
Hozzávalók 6 személyre:
12 db palacsinta A töltelékhez: 1 dl tej, 15 dkg darált mák (aki a mákot nem szereti készítheti dióval is), 10 dkg porcukor Az öntethez: 2 tojás sárgája, vanilia kivonat, 2 dl tej, 10 dkg kristálycukor A habhoz: 2 tojás fehérje, 5 dkg kristálycukor, 1 csipet só, 1 kanál sárgabaracklekvár
Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 15 perc

Főzési idő: 5 perc
Elkészítés:
A töltelékhez a tejet felforraljuk, belekeverjük a darált mákot és a porcukrot, majd langyosra hűtjük. Ezzel megkenjük a palacsintákat és egyenként szorosan felcsavarva, kis darabokra vágjuk(én felgöngyölve egymás mellé fektetem ).Egy tűzálló tálban szorosan egymás mellé állítgatjuk a kis palacsintahasábokat. Az öntet hozzávalóit vízgőz felett besűrítjük, majd a palacsintákra öntjük. Végül a 2 tojás fehérjét, pici sóval kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és a lekvárt, a palacsinták tetejére simitjuk, és 180 fokos sütöben 10 perc alatt aranybarnára sütjük. Hidegen, melegen egyformán finom. Tipp:Megkenhetjük a palacsintákat házi szilvalekvárral vagy sárgabaracklekvárral.
Szakács: Krisztina


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*