Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Szentesi tarhonyás kacsa

felvitel dátuma: 2011-11-28 09:07:25       mai nézettség: 1       nézettség: 3021
részletes recept
Szentesi tarhonyás kacsa
Hozzávalók 4 személyre:

 

1 kacsa (én most csak a szárnyát használtam)

1 vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

8 evőkanál olaj

1 csapott evőkanál porpaprika

,bors,őröltkömény(ízlés szerint)

50 dkg házi tarhonya

2-2 paradicsom és paprika
 

A fűszerek Toldi Fűszer termékek

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 30 perc

Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

 

A hagymát felaprítom és az olaj felén megpárolom.
Belereszelem a fokhagymát,teszek bele borsot,őröltköményt.
Beleteszem a húst és minden oldalát megpirítom.
Ráteszem a porpaprikát,átforgatom,sózom,és felöntöm 2 dl vízzel.
Majdnem készre párolom.
A levét nem főzöm el,mert arra még szükség lesz.
Közben az olaj másik felén megpirítjuk a tarhonyát.
Sózom,majd felöntöm 8 dl vízzel és majdnem puhára pároljuk.
A parikát és a paradicsomot felkockázzuk.
A tarhonya felét egy rómaitál aljába tesszük,rárakjuk a kacsát,meg egy kicsi szaftját.
Rászórjuk a paradicsom-paprika felét.
Betakarom a tarhonya másik felével,ráöntöm a maradék szaftot és a paprikákat.
Lefedem és 200 fokon,30 percig még sütöm.
 

étvágyat hozzá!

Szakács: Gabcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2011 november 28

Nagyon ínycsiklandozó látvány!!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*