Nagyon ínycsiklandozó látvány!!
1 kacsa (én most csak a szárnyát használtam)
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
8 evőkanál olaj
1 csapott evőkanál porpaprika
só ,bors,őröltkömény(ízlés szerint)
50 dkg házi tarhonya
2-2 paradicsom és paprika
A hagymát felaprítom és az olaj felén megpárolom.
Belereszelem a fokhagymát,teszek bele borsot,őröltköményt.
Beleteszem a húst és minden oldalát megpirítom.
Ráteszem a porpaprikát,átforgatom,sózom,és felöntöm 2 dl vízzel.
Majdnem készre párolom.
A levét nem főzöm el,mert arra még szükség lesz.
Közben az olaj másik felén megpirítjuk a tarhonyát.
Sózom,majd felöntöm 8 dl vízzel és majdnem puhára pároljuk.
A parikát és a paradicsomot felkockázzuk.
A tarhonya felét egy rómaitál aljába tesszük,rárakjuk a kacsát,meg egy kicsi szaftját.
Rászórjuk a paradicsom-paprika felét.
Betakarom a tarhonya másik felével,ráöntöm a maradék szaftot és a paprikákat.
Lefedem és 200 fokon,30 percig még sütöm.
Jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.