Hozzávalók:
30 dkg Norbi liszt, 5 dkg Tönkölyliszt, 1 tk sütőpor,10 dkg, Eritritol,1cittrom reszelt héja, 2 tojássárgája,+ 1 tojás 20 dkg vaj, 15 dkg diabetikus baracklekvár, az összeragasztásához
Elkészítés
A tésztához a lisztet és a sütőport összemorzsoljuk a vajjal, Eritritollal , a citrom héjával, a vaníliaaromával, egy csipet sóval, a tojásságával és a tojással. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és kb. 1 órára betesszük a hűtőbe. A tésztát lisztezett deszkán kb. 4 mm vékonyra kinyújtjuk, és kedvünk szerinti apróbb formákkal kiszúrjuk. Egy dologra törekedjünk, minden darabnak legyen párja, amivel később összeragaszthatjuk.
A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, rárakjuk a formákat, és a sütőben kb. 10 perc alatt világosra sütjük. Tálra szedjük, kihűtjük. A lekvárt felforrósítjuk, és két-két formát összeragasztunk vele. Kissé összenyomjuk, és tányérra tesszük zárható dobozban tároljuk.
1 darab szénhidráttartalma: 5,5g
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.