Hozzávalók:
40 dkg DIABESTAR liszt, 5 dkg lenmagliszt, 2 dkg friss élesztő, 1 teáskanál, búzasikér,körülbelül 320-350 ml langyos víz (só nem kell bele mert a lisztbe van)
Elkészítése:
a liszteket, sikért összekeverem, élesztőt belemorzsolom, (nem futatom) és a langyos vizet lassanként hozzá adagolom. Jól kidolgozom és 30 percig kelesztem. Ha letelt a 30 perc akkor átdolgozom, kelesztő tálba teszem és hagyom duplára kelni. Egy jénait szíllikonos sütőpapírral kibélelek a tésztát megformálom és hagyom duplára kelni, vizel bespiccelem a tésztát és tetetőt. Előmelegített sütőbe 220 fokon lefedve 30 percig sütöm majd tető nélkül 200 fokon sütöm tovább. (akkor jó ha a kenyér alja kopog )
(A lisztet valamelyik nagy áruházból hozták a gyerekeim)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.