Tésztához:
21 dkg liszt
7dkg cukor
14 dkg vaj vagy 10 dkg zsír
1 cs sütőpor
1 tojás
Diós masszához:
21 dkg darált dió
21 dkg cukor
4 tojás
kevés rum
Töltelék:
lekvár
A tésztához valókat összegyúrjuk,gáztepsibe tesszük.
A diós masszához az egész tojásokat elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a darált diót, ízesítjük kevés rummal, majd a tésztára simítjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb.25 percig sütjük.
Hűlni hagyjuk,kettévágjuk és lekvárral összeragsztjuk úgy,hogy mindkét felén a diós rész kerüljön kívülre.
Tipp:
Én mindig két adagot sütök,így nem kell vagdosni,csak egymásra borítani.Hagyjuk teljesen kihűlni,mert a diós massza melegen eléggé ragad!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.