Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Szedrestúrós rétes Tante Fanny tésztából

felvitel dátuma: 2011-06-21 15:44:25       mai nézettség: 1       nézettség: 2883
részletes recept
Szedrestúrós rétes Tante Fanny tésztából
Hozzávalók 4 személyre:

1 cs Tante Fannyi friss nyújtott rétestészta 200 gr
50 dkg túró
4 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 db. tojássárgája
1 cs vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
csipetnyi
30 dkg fekete fekete szeder
1 db tojás a tészta bekenéséhez
2 kk kukorica keményít
ő

Előkészületi idő: 25 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A Tante Fanny réteslapot kivesszük a hűtőből és 20 percig pihentetjük szoba hőmérsékleten. ( zárt csomagolásban )
Megnedvesített konyharuhára helyezünk egy száraz konyharuhát és erre terítünk egy réteg tésztát és enyhén megkenjük olvasztott vajjal, majd 90 fokban elfordítva a másik réteg tésztát, és így tovább ( érdemes 3 réteget összerakni ).
A tészta közepére helyezzük a szedret és köré helyezzük a túró tölteléket
A tészta szélét felvert tojással megkenjük, és a konyharuha segítségével feltekerjük.
Két szélét a tésztának behajtjuk, majd megkenjük felvert tojással. tepsibe helyezzük és a süt
ő középső sínére helyezve ( előmelegített sütőben 200 C fokon ) 25-30 perc alatt megsütjük.

Töltelék: A túrót, a porcokrot, a keményítőt, a tojássárgáját, vaníliás cukrot, sót, citromhéjat összekeverjük.
Végül óvatosan hozzáadjuk a lágy vajat és újból összekeverjük.

Szakács: bildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*