1 cs Tante Fannyi friss nyújtott rétestészta 200 gr
50 dkg túró
4 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 db. tojássárgája
1 cs vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
csipetnyi só
30 dkg fekete fekete szeder
1 db tojás a tészta bekenéséhez
2 kk kukorica keményítő
A Tante Fanny réteslapot kivesszük a hűtőből és 20 percig pihentetjük szoba hőmérsékleten. ( zárt csomagolásban )
Megnedvesített konyharuhára helyezünk egy száraz konyharuhát és erre terítünk egy réteg tésztát és enyhén megkenjük olvasztott vajjal, majd 90 fokban elfordítva a másik réteg tésztát, és így tovább ( érdemes 3 réteget összerakni ).
A tészta közepére helyezzük a szedret és köré helyezzük a túró tölteléket.
A tészta szélét felvert tojással megkenjük, és a konyharuha segítségével feltekerjük.
Két szélét a tésztának behajtjuk, majd megkenjük felvert tojással. tepsibe helyezzük és a sütő középső sínére helyezve ( előmelegített sütőben 200 C fokon ) 25-30 perc alatt megsütjük.
Töltelék: A túrót, a porcokrot, a keményítőt, a tojássárgáját, vaníliás cukrot, sót, citromhéjat összekeverjük.
Végül óvatosan hozzáadjuk a lágy vajat és újból összekeverjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.