½ L tej
1 cs vaníiás puding
10 dkg cukor
15 dkg szeder
1 cs szedres vagy más piros zselatin
3 dl víz
Tupperware fesztivál edény ,de másfajta is megfelel amiből könnyen kicsúszhat
Elkészítés
Először a tejjel cukorral megfőzzük a vaníliás pudingot hogy ezt addig is hagyjuk hűlni ,amíg elkészül a zselatin .
Ezután megmosom a finom fekete szedret ,lecsepegtetem .Közben a zselatint elkészítem .
A legjobban azt szeretem amit 3 dl vízben csomómentesen elkeverek és forró zubogásig főzöm ,majd lezárom és várom hogy kezdjen sűrűsödni .
A fesztivál edénykémet hideg vízzel kiöblítem ,az aljára dobálok néhány szemet a szederből és a már sűrűsödni kezdő zselatinomat ráöntöm. Bedugom a hűtőbe hogy még jobban szilárduljon.
Ha már nem folyhat össze a pudinggal ismét rakok pár szem szedret a zselé tetejére és ráöntöm a pudingot.
Ezt így több mint egy fél órát pihentetem a hűtőben ,teljes dermedésig .
Amikor kész van és jól lehült ,akkor a fesztivál edénykémet ráfordítom a tálcájára ,óvatosan leveszem az eddig az alján lévő kis kupakot és magától kicsúszik a tálcára .
Így most a teteje lesz a zselatinos rész .
Ezt még díszithetjük szederrel .
Nagyon finom desszert .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.