Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 8 csütörtök Mihály, Győző névnapja

Főoldal » Szedres krémes

felvitel dátuma: 2013-02-09 21:08:32       mai nézettség: 1       nézettség: 787
részletes recept
Szedres krémes
Hozzávalók 12 személyre:

tojás, Ráma, szederbefőtt, tej, fahéjas vaniliáscukor, tejszin, vaniliáspuding, cukor, liszt, sütőpor

Előkészületi idő: 40 perc


Elkészítés:

Szedres krémes

Tészta:
20 dkg liszt
20 dkg cukor
20 dkg vaj
2 cs vaníliás cukor
2 tk sütőpor
4 tojás

Szedres krém:
1 üveg szederbefőtt
1,5 dl tej
2 cs fahéjas vaníliás cukor
4 ek cukor
2 cs vaníliás pudingpor

Vaníliás krém:
9 dl tej
3 cs vaníliás puding
20 dkg cukor
25 dkg Rama

Tetejére:
4 dl Hulala tejszínhab

elkészítés
1. A vaníliapudingot, a tejjel és
szükség szerinti szederbefőtt levével pár percig főzzük, besűrítjük,
majd belekeverjük a szedret
2. Közben a tésztához a lisztet, a cukrot, a vajat, a vaníliás
cukrot, a sütőport és a tojásokat kézi mixerrel sima tésztává
keverjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük
3. A vaníliás krémhez a pudingot a cukorral együtt megfőzzük.
Amikor kihűlt, kézi mixerrel elkeverjük benne a margarint.
4. Összeállítás: A tésztára simítjuk a szedreskrémet, erre kerül a
vaníliás krém, majd a felvert tejszínhab.

Szakács: Szimonetta


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*