tojás, Ráma, szederbefőtt, tej, fahéjas vaniliáscukor, tejszin, vaniliáspuding, cukor, liszt, sütőpor,
Szedres krémes
Tészta:
20 dkg liszt
20 dkg cukor
20 dkg vaj
2 cs vaníliás cukor
2 tk sütőpor
4 tojás
Szedres krém:
1 üveg szederbefőtt
1,5 dl tej
2 cs fahéjas vaníliás cukor
4 ek cukor
2 cs vaníliás pudingpor
Vaníliás krém:
9 dl tej
3 cs vaníliás puding
20 dkg cukor
25 dkg Rama
Tetejére:
4 dl Hulala tejszínhab
elkészítés
1. A vaníliapudingot, a tejjel és
szükség szerinti szederbefőtt levével pár percig főzzük, besűrítjük,
majd belekeverjük a szedret.
2. Közben a tésztához a lisztet, a cukrot, a vajat, a vaníliás
cukrot, a sütőport és a tojásokat kézi mixerrel sima tésztává
keverjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük,
3. A vaníliás krémhez a pudingot a cukorral együtt megfőzzük.
Amikor kihűlt, kézi mixerrel elkeverjük benne a margarint.
4. Összeállítás: A tésztára simítjuk a szedreskrémet, erre kerül a
vaníliás krém, majd a felvert tejszínhab.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.