Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Szarvasragu leves

felvitel dátuma: 2012-01-15 16:28:00       mai nézettség: 1       nézettség: 4273
részletes recept
Szarvasragu leves
Hozzávalók 8 személyre:

1 kg szarvascomb,lapocka vagy apróhús

1/2 kg leves zöldség vegyesen /sárgarépa,gyökér,zeller,karalábé/

10 dkg zöldborsó

20 dkg gomba

15 dkg karfiol

1 fej vöröshagyma

2-3 gerezd fokhagyma

1 mk,őrölt kömény

1 mk.őrölt fekete bors

ételízesítő

1 kk,tárkony

2 dl főző tejszín

1 ek,finom liszt

1 tk,pirospaprika

1 ek.zsír vagy étolaj

tárkonyecet vagy citromlé

A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 90 perc
Elkészítés:

Előkészítés: A húst megmossuk, felkockázzuk. A zöldségeket kockára, a hagymákat apróra vágjuk.

Elkészítés: A zsiradékon megdinszteljük a hagymát, fokhagymát. Hozzáadjuk a húst, fűszerezzük a köménnyel, borssal, ételízesítővel, tárkonnyal és pár percig pirítjuk. Rátesszük a gombát és a pirospaprikát, kevés vízzel felöntve félpuhára pároljuk. Beletesszük a zöldségeket és készre főzzük. A liszttel elkevert tejszínnel sűrítjük. Hagyjuk forrni egyet és tárkony ecettel vagy citromlével utána ízesítünk, hogy kellemesen pikáns legyen. Tehetünk bele levesbetétnek lúdgége vagy eperlevél tésztát.

étvágyat kívánok hozzá!

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2012 január 15

Jaj, de gyonyoru, kár, hogy nem tudom azonnal megkóstolni!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*