Jaj, de gyonyoru, kár, hogy nem tudom azonnal megkóstolni!
1 kg szarvascomb,lapocka vagy apróhús
1/2 kg leves zöldség vegyesen /sárgarépa,gyökér,zeller,karalábé/
10 dkg zöldborsó
20 dkg gomba
15 dkg karfiol
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 mk,őrölt kömény
1 mk.őrölt fekete bors
ételízesítő
1 kk,tárkony
2 dl főző tejszín
1 ek,finom liszt
1 tk,pirospaprika
1 ek.zsír vagy étolaj
tárkonyecet vagy citromlé
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
Előkészítés: A húst megmossuk, felkockázzuk. A zöldségeket kockára, a hagymákat apróra vágjuk.
Elkészítés: A zsiradékon megdinszteljük a hagymát, fokhagymát. Hozzáadjuk a húst, fűszerezzük a köménnyel, borssal, ételízesítővel, tárkonnyal és pár percig pirítjuk. Rátesszük a gombát és a pirospaprikát, kevés vízzel felöntve félpuhára pároljuk. Beletesszük a zöldségeket és készre főzzük. A liszttel elkevert tejszínnel sűrítjük. Hagyjuk forrni egyet és tárkony ecettel vagy citromlével utána ízesítünk, hogy kellemesen pikáns legyen. Tehetünk bele levesbetétnek lúdgége vagy eperlevél tésztát.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.