Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Vad ételek recept » Szarvasgulyás babérlevéllel

felvitel dátuma: 2018-04-17 10:40:50       mai nézettség: 1       nézettség: 4249
részletes recept
Szarvasgulyás babérlevéllel
Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg szarvas apróhús
2 fej vöröshagyma
só, babérlevél, őrölt bors ízlés szerint
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanállal őrölt pirospaprika
20 dkg burgonya
tojás, liszt a csipetkéhez
2 evőkanál zsír
10 dkg vegyeszöldség
1 csomó zöldségzöld
1 kávéskanál őrölt erőspaprika

 

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

Zsíron az apróra vágott vöröshagymát megdiszteljük, szarvashúst apró kockára vágjuk, és szarvas pörköltet főzünk. ( lehet maradék pörköltből is gulyást készíteni )
Ízesítjük sóval, borssal, apróra zúzott fokhagymával, őrölt paprikával.
Amikor már részben megfőtt a hús, hozzáadjuk a megtisztított, összekockázott burgonyát, és a vegyes zöldséget.
Megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük annyi vízzel vagy csontlével, hogy 4 ujjnyit ellepje.
Egy- két karikára vágott erőspaprikát és egy babérlevelet teszünk még bele.
Ha felforrt, beletesszük a tojásból és lisztből előre elkészítet csipetkét, és készre főzzük.
Tálaláskor finomra vágott petrezselymet teszünk rá.
 

Szakács: János


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*