40 dkg szarvas apróhús
2 fej vöröshagyma
só, babérlevél, őrölt bors ízlés szerint
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanállal őrölt pirospaprika
20 dkg burgonya
tojás, liszt a csipetkéhez
2 evőkanál zsír
10 dkg vegyeszöldség
1 csomó zöldségzöld
1 kávéskanál őrölt erőspaprika
Zsíron az apróra vágott vöröshagymát megdiszteljük, szarvashúst apró kockára vágjuk, és szarvas pörköltet főzünk. ( lehet maradék pörköltből is gulyást készíteni )
Ízesítjük sóval, borssal, apróra zúzott fokhagymával, őrölt paprikával.
Amikor már részben megfőtt a hús, hozzáadjuk a megtisztított, összekockázott burgonyát, és a vegyes zöldséget.
Megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük annyi vízzel vagy csontlével, hogy 4 ujjnyit ellepje.
Egy- két karikára vágott erőspaprikát és egy babérlevelet teszünk még bele.
Ha felforrt, beletesszük a tojásból és lisztből előre elkészítet csipetkét, és készre főzzük.
Tálaláskor finomra vágott petrezselymet teszünk rá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.