nagyonjólnézki
- 8 szelet szarvasbélszín
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 fej mogyoróhagyma
- 3,5 dl vörösbor (száraz vagy félédes)
- 3,5 dl húsalaplé
- 10 dkg vaj
- kakukkfű, só, bors
- 10 dkg étcsokoládé
- olivaolaj
bélszíneket megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint. Egy serpenyőben felhevítjuk az olivaolajat és a szeletek széleire kérget sütünk. Ezután hozzáadjuk a vajat, a megolvadt vaj és az olaj keverékével meglocsolgatjuk, majd kivesszük a hússzeleteket. Ezután a hússzeleteket beletesszük a vaj papírjába. Érdemes hát eltenni a vajak papírjait,mert a bennük sütött hús így nem szárad ki. Ha viszont nincs otthon annyi papír, hogy ennyi adagra elég legyen, akkor a vajas-olajos zsiradékból tegyünk alá, viszon akkor 10 dkg-al több vaj kell a recepthez. 8 percig süssük közepes tűzön. Addig a mártás: az olaj és vaj keverékén pirítsuk üvegesre a kockára vágott mogyoróhagymát, majd a félbevágott fokhagymagerezdeket és a kakukfüvet is adjuk hozzá. 1 percig futassuk meg ezeket is, majd öntsük fel a borral és az alaplével. Forraljuk 5 percig, majd szűrjük le. Ezután reszeljük bele a csokit és sózzuk-borsozzuk ízlés szerint. Tálaláskor ízlés szerint kanalazzunk a húsra.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.