Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Vad ételek recept » Szarvasbélszín vörösboros csokimártással

felvitel dátuma: 2011-04-24 09:35:51       mai nézettség: 1       nézettség: 3040
részletes recept
Szarvasbélszín vörösboros csokimártással
Hozzávalók 1 személyre:

- 8 szelet szarvasbélszín

- 2-3 gerezd fokhagyma

- 2 fej mogyoróhagyma

- 3,5 dl vörösbor (száraz vagy félédes)

- 3,5 dl húsalaplé

- 10 dkg vaj

- kakukkfű, só, bors

- 10 dkg étcsokoládé

- olivaolaj

Előkészületi idő: 5 perc

Sütési idő: 8 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

bélszíneket megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint. Egy serpenyőben felhevítjuk az olivaolajat és a szeletek széleire kérget sütünk. Ezután hozzáadjuk a vajat, a megolvadt vaj és az olaj keverékével meglocsolgatjuk, majd kivesszük a hússzeleteket. Ezután a hússzeleteket beletesszük a vaj papírjába. Érdemes hát eltenni a vajak papírjait,mert a bennük sütött hús így nem szárad ki. Ha viszont nincs otthon annyi papír, hogy ennyi adagra elég legyen, akkor a vajas-olajos zsiradékból tegyünk alá, viszon akkor 10 dkg-al több vaj kell a recepthez. 8 percig süssük közepes tűzön. Addig a mártás: az olaj és vaj keverékén pirítsuk üvegesre a kockára vágott mogyoróhagymát, majd a félbevágott fokhagymagerezdeket és a kakukfüvet is adjuk hozzá. 1 percig futassuk meg ezeket is, majd öntsük fel a borral és az alaplével. Forraljuk 5 percig, majd szűrjük le. Ezután reszeljük bele a csokit és sózzuk-borsozzuk ízlés szerint. Tálaláskor ízlés szerint kanalazzunk a húsra.

Szakács: Nárcica


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 SZATMÁRI JÁNOSNÉ ROZSIKA 2011 június 14

nagyonjólnézki

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*