Egy darab szarvas gerinc
Krumpli, krumpli főző víze, sütőpor
Liszt
Szilva befőtt, szilva szósz
Kispohár joghurt,
Fél csomag piros pudingpor
Fűszerek, úgymint: fahéj, szegfűszeg, 5fűszer keverék
kevés friss reszelt gyömbér, 1dl vörösbor, egy teáskanál rum
Én most szarvasból készítettem, de szerintem bármilyen „nagydarab” húsból elkészíthető. Jól megmosom, majd leszárítom a húst. Egy tálban bekeverem a páchoz szükséges anyagokat. – vagy készen vett fűszereket- Mustár, frissen őrölt bors, fokhagymabors, majoránna, kevés olaj, pár gerezd fokhagyma. Evvel minden oldalát jól bekened a húsnak és naponta megdögönyözöd. A tepsire nylont húztam, azon keresztül nem lettem mindennap maszatos. Ebben a pácban 2 nap érlelődött.
Amikor kivettem a hűtőből, kb. 1 dl vizet öntöttem alá, 1 dl olajt, befedve fóliával a sütőbe toltam. Az óra 2x 1 órát ment és még 30 percet a baconnal befedés után.
A nyáron tettem el fűszerezett szilvaszószt. Ezt borítottam egy lábasba, plusz még a felezett szilvákat. Egy kevés friss gyömbért reszeltem bele.Őrölt fűszereket szórva rá. Egy másik tálban elkevertem egy natúr joghurtot fél csomag eper ízű pudinggal, 1dl vörösborral, majd összeborítottam őket. Folytonos keverés mellett, tettem még bele az 5fűszer keverékből egy teáskanálnyit, leheletnyi rumot.
A krumplit megfőztem, - mint a dödölle- levét rajta hagyva.. Ízesítettem, só, frissen őrölt bors, fél csomag sütőpor. Annyi liszttel dolgoztam el, hogy elváljon az edény falától. Forró olajban, két kanál segítségével adagolva kisütöttem. Omlós, lágy, jó ízű.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.