Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Szárnyas, zöldborsós rizs egytál.

felvitel dátuma: 2015-10-10 12:10:52       mai nézettség: 1       nézettség: 1480
részletes recept
Szárnyas, zöldborsós rizs egytál.
Hozzávalók 4 személyre:
35 dkg. csont nélküli csirkecomb,
20 dkg. rizs,
1 kisebb fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 db. kis csili,
10 dkg zöldborsó
1 csipetnyi majoránna,
, őrölt bors,
1 dl száraz fehérbor
1 kis csokor petrezselyem zöld,
1/2 liter leves alaplé,
2 kanál olaj.
reszelt sajt a tálaláshoz.
Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:
A rizst kevés olajon enyhén megpirítjuk, majd felöntjük a leves alaplével. Enyhén megsózzuk, és hagyjuk párolódni. Ritkán megkeverjük.
Külön edényben a hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzányomjuk a fokhagymát. 1 kisebb magozott csilivel rövid idein együtt pirítjuk, majd hozzátesszük a feldarabolt húst, amivel együtt fehéredésig főzzük. Hozzáöntjük a bort, a zöldborsót, majd összekeverjük a már megfőtt rizzsel, és az apróra vágott petrezselyem zölddel. Tálaláskor enyhén megborsozzuk, és sajtot reszelünk .
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*