1 ek liba zsír
1 fej vöröshagyma
1 csirke vagy kacsa apróléka (háta, lába, szárnya, nyaka, belsőségek)
1 csomag répa 5-6 szál
1 csomag petrezselyem 4-5 szál
1-2 szem krumpli
1 fej karalábé
1 kicsi gumó zeller
1 csokor friss petrezselyemzöld
só, bors
házi delikát
A zöldségeket megtisztítjuk. A répát fehér répát felkarikázzuk, a karalábét hasábokra vágjuk, a krumplit kockázzuk. A zellert meghagytam egészben, hogy épp csak az íze kerüljön a levesbe.
A vöröshagymát finomra vágjuk, a megolvasztott zsíron üvegesre pároljuk. Rádobjuk a zöldségeket a krumpli kivételével, átpirítjuk, majd hozzáadjuk az aprólékot is - a máj kivételével. Azt majd csak a főzés végén tegyük bele, elég neki pár perc, addig tartsuk hideg vízben.
Felöntjük vízzel, hagyjuk csendesen forrni. Mikor már majdnem megpuhult a zöldség és a hús, adjuk hozzá a krumplit is, főzzük készre. Ízesítsük sóval, borssal én még házilag készült vegetát is raktam bele .
Ekkor adjuk hozzá a májat és a finomra vágott petrezselyemzöldet is. Néhány perc alatt főzzük készre.
Én egy kis tésztát kb maréknyit főztem még bele.
Nagyon finom lett
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.