Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 28 hétfő Valéria névnapja

Főoldal » Szárnyas aprólék leves sok zöldséggel

felvitel dátuma: 2016-05-19 14:09:15       mai nézettség: 1       nézettség: 1663
részletes recept
Szárnyas aprólék leves sok zöldséggel
Hozzávalók 6 személyre:

1 ek liba  zsír

1 fej vöröshagyma

1 csirke vagy kacsa apróléka (háta, lába, szárnya, nyaka, belsőségek)

1 csomag répa 5-6 szál

1 csomag petrezselyem 4-5 szál

 1-2 szem krumpli

1 fej karalábé

1 kicsi gumó zeller

1 csokor friss petrezselyemzöld

só, bors

házi delikát

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 45 perc
Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk. A répát fehér répát  felkarikázzuk, a karalábét hasábokra vágjuk, a krumplit kockázzuk. A zellert meghagytam egészben, hogy épp csak az íze kerüljön a levesbe.

 

A vöröshagymát finomra vágjuk, a megolvasztott zsíron üvegesre pároljuk. Rádobjuk a zöldségeket a krumpli  kivételével, átpirítjuk, majd hozzáadjuk az aprólékot is - a máj kivételével. Azt majd csak a főzés végén tegyük bele, elég neki pár perc, addig tartsuk hideg vízben.

 

Felöntjük vízzel, hagyjuk csendesen forrni. Mikor már majdnem megpuhult a zöldség és a hús, adjuk hozzá a krumplit  is, főzzük készre. Ízesítsük sóval, borssal én még házilag készült vegetát is raktam bele .

Ekkor adjuk hozzá a májat és a finomra vágott petrezselyemzöldet is. Néhány perc alatt főzzük készre.

 

 

Én egy kis tésztát kb maréknyit főztem még bele.

Nagyon finom lett

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*