Tökéletes
1,5 kg savanyú káposzta
1 közepes méretű savanyított káposztafej
1 kg darált sertéshús
15-20 dkg rizs
1 nagy fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 egész tojás
2-3 szelet füstölt szalonna(elhagyható, ha zsírosabb a hús)
1 kis darab füstölt oldalas,vagy füstölt csülök
só, bors,pirospaprika
A darált húst összekeverjük az apróra vágott szalonnával,tojással,rízzsel,reszelt vöröshagymával,fokhagymával,sóval,borssal,pirospaprikával.A leveleket csavargatjuk henger alakúra,a levelek két végét visszadugjuk,hogy a töltelék keményen megálljon benne és szét ne főjön a főzés alatt.Aztán egy sor mosott savanyú káposztát teszünk egy edénybe,és erre rárakjuk a tölteléket ,majd ismét egy sor káposztával fedjük be.Szárma nagyon jóízű ,ha a káposzta között egy sertés farkát,vagy fülét,vagy egy kis füstölt húst főzünk meg benne.(én oldalast szoktam).A szármát felengedjük annyi vízzel,hogy a tölteléket elfedje és megsózzuk,majd csendes forrással legalább egy óráig főzzük.
Rántást a következőképpen készítjük el:
4 dkg zsírt megolvasztunk,beletesszük a lisztet,kissé megpirítjuk ,belekeverünk egy-két zúzott fokhagymát,ha az is megpirult,hozzáadjuk a paprikát és elkeverjük,azután feleresztjük,majd a szármára öntjük és összeforraljuk.
Tálaláskor egy kis tejföllel leöntjük.
Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.