Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 15 csütörtök Zsófia, Szonja névnapja

Főoldal » Szárított répa

felvitel dátuma: 2013-07-29 21:19:09       mai nézettség: 1       nézettség: 1590
részletes recept
Szárított répa
Hozzávalók 1 személyre:

1-2 kg sárgarépa

Előkészületi idő: 45 perc


Elkészítés:

A répákat megmossuk, felkarikázzuk. Forró, lobogó vízbe tesszük, várunk, míg újra lobogni kezd. Ekkor leöntjük a forró vizet és hideg vízben kihűtjük. Lecsepegtetjük és kirakjuk a napra a szárítóra. Fontos, hogy ne fedjék egymást. Minden kis karika egyedül, fedetlenül legyen. Légáteresztő anyaggal letakarjuk a bogarak ellen. Fontos, hogy alul felül, szellőzzön.

Pár óra múlva, amikor már kissé színét vesztette, megfordítjuk. Akkor kész, ha szinte csörög.

Felhasználásakor már a hideg vízbe bele tesszük. Ha nem tudod, nem mondod meg, hogy szárított

Szakács: Klárika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Nagy János 2013 július 30

Nagyon ötletes, minden olyan megoldás tetszik, amely gazdaságos ( amikor olsó a zöldség akkor megszárítjuk ) Eddig a mirelit tárolás volt, de az ne biztos hogy a hűtő üzemelése miatt gazdaságos ennyire, mint a szárított. Gondolom más zöldség félékkel is lehet hasonlóan eljárni.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*