40-50 dkg gyöngybab
3 db. tojás
tej
2-3 babérlevél
só
pici cukor
kb 3 kanál liszt
pici ecet
A babot megmosom és előző este langyos vízben beáztatom.
Másnap leöntöm róla a vizet.
Tiszta vízben teszemfel főni,
2- 3 babérlevéllel, sózom, pici cukrot teszek bele (ízlés szerint), amikor megfőtt öntök rá kb 3-4 dl tejet.
Forralom és hozzáöntöm az előre elkészített világos rántás.
Készre főzöm, a tűzről levéve, pici ecettel ízesítem. Közben megsütöm hozzá a tükörtojásokat.
Ezzel tálalom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.