Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Közepes » Szamósza

felvitel dátuma: 2011-03-27 14:29:01       mai nézettség: 1       nézettség: 3963
részletes recept
Szamósza
Hozzávalók 4 személyre:

Tésztához:

15 dkg finomliszt,

5 dkg tönkölyliszt,

1 kk. só,

10 dkg vaj,

1/2 csésze víz.

 

Töltelékhez:

1 vöröshagyma apróra vágva,

1-2 gerezd fokhagyma,

20 dkg tofu,

pici szójaszósz,

egy kevés paradicsomlé.

1/2 fej brokkoli megpárolva,

1 kisebb cukkini,

olivaolaj,

oregano,

bazsalikom,

só,

bors.

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

Először elkészítjük a tésztát:

A lisztet, a sót és a vajat (kicsit felolvasztjuk) összedolgozzuk. A vizet hozzáöntjük és tésztát gyúrunk belőle. Cipót formázunk, majd folpackba csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük.

Közben elkészítjük a tölteléket:

Apróra vágjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd serpenyőben az olivaolajon megfonnyasztjuk. A tofut apróra vágjuk vagy nagyobb sajtreszelőn lereszeljük és meglocsoljuk egy kevés szójaszósszal, majd a hagymára tesszük. Apróra kockára vágjuk a cukkinit, kis rózsákra szedjük a megpárolt brokkolit, majd ezeket is a serpenyőbe rakjuk, meglocsoljuk egy kis paradicsomlével és összesütjük. Megfűszerezzük.

 

A tésztát elővesszük a hűtőből, kinyújtjuk és kb. 14-16 db 10 cm átmérőjű korongot szaggatunk belőle. A tölteléket a tésztalapok közepére halmozzuk, majd a tésztát félbehajtjuk és a szélét összenyomkodva kiolajozott tepsibe tesszük.

Tetejét egy kis tejjel megkenjük, majd 200-220 fokon 15-20 percig sütjük. Rácsra téve hagyjuk kihülni.

Szakács: Frézia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Admin 2011 március 27

Ügyes vagy ( profi munka ) ahogy a fázis képek is vannak. Gratulálok, csak így tovább. János

0/10 frezia 2011 március 28

Köszönöm!:)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*