Ügyes vagy ( profi munka ) ahogy a fázis képek is vannak. Gratulálok, csak így tovább. János
Tésztához:
15 dkg finomliszt,
5 dkg tönkölyliszt,
1 kk. só,
10 dkg vaj,
1/2 csésze víz.
Töltelékhez:
1 vöröshagyma apróra vágva,
1-2 gerezd fokhagyma,
20 dkg tofu,
pici szójaszósz,
egy kevés paradicsomlé.
1/2 fej brokkoli megpárolva,
1 kisebb cukkini,
olivaolaj,
oregano,
bazsalikom,
só,
bors.
Először elkészítjük a tésztát:
A lisztet, a sót és a vajat (kicsit felolvasztjuk) összedolgozzuk. A vizet hozzáöntjük és tésztát gyúrunk belőle. Cipót formázunk, majd folpackba csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük.
Közben elkészítjük a tölteléket:
Apróra vágjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd serpenyőben az olivaolajon megfonnyasztjuk. A tofut apróra vágjuk vagy nagyobb sajtreszelőn lereszeljük és meglocsoljuk egy kevés szójaszósszal, majd a hagymára tesszük. Apróra kockára vágjuk a cukkinit, kis rózsákra szedjük a megpárolt brokkolit, majd ezeket is a serpenyőbe rakjuk, meglocsoljuk egy kis paradicsomlével és összesütjük. Megfűszerezzük.
A tésztát elővesszük a hűtőből, kinyújtjuk és kb. 14-16 db 10 cm átmérőjű korongot szaggatunk belőle. A tölteléket a tésztalapok közepére halmozzuk, majd a tésztát félbehajtjuk és a szélét összenyomkodva kiolajozott tepsibe tesszük.
Tetejét egy kis tejjel megkenjük, majd 200-220 fokon 15-20 percig sütjük. Rácsra téve hagyjuk kihülni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.