Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Szamóca jam

felvitel dátuma: 2011-06-25 22:59:34       mai nézettség: 1       nézettség: 2014
részletes recept
Szamóca jam
Hozzávalók 12 személyre:

2 kg érett szamóca
1 kg cukor, de ízléstől és a gyümölcs érettségétől függ
Jam tartósító szer

Előkészületi idő: 120 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

A gyümölcsöt mossuk tisztítjuk, a nagyobb darabokat elvágjuk, és üvegbe, vagy edénybe rakjuk. Lecukrozzuk és mikor a cukor elolvad, levesessé válik a keverékünk, feltesszük főni.Valójában úgy finom, ha az eperszemek egészben maradnak.Lassú tűzön ez kb 20 perc...Ha mégis úgy érezzük a kóstolásnál, hogy elbír még egy kis cukror, tehetünk bele, de elnyomja a gyümölcs ízét. Beletesszük a tartósító szert és üvegekbe zárva fejjel lefelé száraz dunsztba tesszük. Másnap mehetnek a kamra polcaira.

Szakács: Marcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*