2 kg érett szamóca
1 kg cukor, de ízléstől és a gyümölcs érettségétől függ
Jam tartósító szer
A gyümölcsöt mossuk tisztítjuk, a nagyobb darabokat elvágjuk, és üvegbe, vagy edénybe rakjuk. Lecukrozzuk és mikor a cukor elolvad, levesessé válik a keverékünk, feltesszük főni.Valójában úgy finom, ha az eperszemek egészben maradnak.Lassú tűzön ez kb 20 perc...Ha mégis úgy érezzük a kóstolásnál, hogy elbír még egy kis cukror, tehetünk bele, de elnyomja a gyümölcs ízét. Beletesszük a tartósító szert és üvegekbe zárva fejjel lefelé száraz dunsztba tesszük. Másnap mehetnek a kamra polcaira.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.