Aba lében:
70-80 dkg sertés tüdő
3 liter víz
1 nagy fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 ek. majoranna
3 db babérlevél
só, bors
4 db borókabogyó
-----------------
2 ek. Dijoni magos mustár (vagy sima mustár)
1 citrom leve (vagy ecet 1 ek.)
1 kk. cukor (elhagyható)
--------------------
Habaráshoz:
5 ek. liszt
1 kis pohár tejföl (175 mg)
Az aba lé hozzávalóit összerakjuk a tüdővel kb.: 8 literes fazékban 3 liter vízzel főni 90 percig.
Utána, ahogy a 2. kép mutatja felszeleteljük csíkokra, vagy szeletelő géppel szeljük.
Az aba levet leszűrjük, és a fent maradt hagymát (kivéve a babérlevelet) kevés lével összeturmixoljuk, vagy passzírozzuk.
Az összes levet, és a tüdő csíkokat visszatesszük a gázra főzni még fél órát, majd behabarjuk a liszt tejföl keverékével.
Megjegyzés: zsemlegombóccal is lehet tálalni !
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.