400 g simaliszt
200 g rétesliszt
1 csomag éleszto
350 ml tej
1,5 kk só
1,5 kk cukor
40 g olvasztott vaj
Kenéshez:
tojás
Tetejére:
sajtszeletek
szalonnaszeletek
A lisztet, az élesztot, a sót, a vajat és a langyos tejet elkeverjuk és tésztává gyúrjuk, amelyet meleg helyen kelni hagyunk. A megkelt tésztát a meglisztezett deszkán 2 részre osztjuk. Mindegyik részt kor alakúra nyújtjuk és 8 részre osztjuk. Kiflivé formáljuk oket: a szélesebbik végénél feltekerjuk. Sutopapírral bélelt tepsire helyezzuk oket és hagyjuk még egy kicsit kelni. Felvert tojással megkenjuk, vékony szalonnaszeletekkel lefedjuk és egy szelet sajtot teszunk mindegyik kiflire. 190 fokon elomelegített sutoben sutjuk, amíg a sajt el nem olvad.
A recept egy szlovák gasztroblogból származik.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.