Nagyon jó, recept elmentve:)
50 dkg finomliszt
40 dkg burgonya
0,5 l tej
3 dkg éleszto
1 kávéskanál kristálycukor
1 evokanál só
1 db tojás
20 dkg tejfol
10 dkg puha vaj
30 dkg fustolt császárszalonna
2 fej voroshagyma
fél kávéskanál orolt bors
1 db tojás a lekenéshez
A burgonyát héjában megfozzuk, majd meghámozzuk és krumplinyomón átnyomjuk.
A tejben felfuttatom az élesztot.
Tálba teszem a lisztet a sót,a tojást,a tejfolt,a puha vajat majd ráontom a felfutott élesztot és az áttort burgonyát.
Addig dagasztom még szép holyagos nem lesz.
Ezalatt az ido alatt a szalonnát apróra vágom meg a hagymát is.
A szalonnát félkészre sutom majd hozzáadom a hagymát,majd félreteszem hulni.
Mikor a tészta megkelt lisztezett deszkán 2 cm vastagra nyújtom és ráteszem a hagymás szalonnás masszát.
Hajtogatom eloszor fentrol a feléig majd alulról rá és jobbról felébe hajtom.
20 perc múlva szétsodrom és ismet megcsinálom a hajtogatást.
2 cm vastagra nyújtom és a tetejét késsel bevagdosom, 4.5 cm szaggatóval kiszaggatom.
Zsírpapírral kibéllelt tepsibe rakjuk, megkenjuk a tetejét a felvert tojással.
Elomelegített légkeveros sutoben 200 fokon 10 percig majd 150 fokon 5-8 percig sutjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.