Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 20 vasárnap Tivadar névnapja

Főoldal » Szalonnás pogi

felvitel dátuma: 2012-09-29 22:07:54       mai nézettség: 1       nézettség: 1289
részletes recept
Szalonnás pogi
Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg finomliszt
40 dkg burgonya
0,5 l tej
3 dkg éleszto
1 kávéskanál kristálycukor
1 evokanál
1 db tojás
20 dkg tejfol
10 dkg puha vaj
30 dkg fustolt császárszalonna
2 fej voroshagyma
fél kávéskanál orolt bors
1 db tojás a lekenéshez

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfozzuk, majd meghámozzuk és krumplinyomón átnyomjuk.
A tejben felfuttatom az élesztot.
Tálba teszem a lisztet a sót,a tojást,a tejfolt,a puha vajat majd ráontom a felfutott élesztot és az áttort burgonyát.
Addig dagasztom még szép holyagos nem lesz.
Ezalatt az ido alatt a szalonnát apróra vágom meg a hagymát is.
A szalonnát félkészre sutom majd hozzáadom a hagymát,majd félreteszem hulni.
Mikor a tészta megkelt lisztezett deszkán 2 cm vastagra nyújtom és ráteszem a hagymás szalonnás masszát.
Hajtogatom eloszor fentrol a feléig majd alulról és  jobbról felébe hajtom.
20 perc múlva szétsodrom és ismet megcsinálom a hajtogatást.
2 cm vastagra nyújtom  és a tetejét késsel bevagdosom, 4.5 cm szaggatóval kiszaggatom.
Zsírpapírral kibéllelt tepsibe rakjuk, megkenjuk a tetejét a felvert tojással.
Elomelegített  légkeveros sutoben  200 fokon  10 percig majd 150 fokon 5-8 percig sutjuk.

Szakács: Adri


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Vargová Szalayová Zuzana 2012 október 16

Nagyon jó, recept elmentve:)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*