6db tojás,félkg liszt,15dkg kolozsvári szalonna,1dl olaj,2l főzőviz a nokedlinek,só és maradék lecsó előző napról.
A nokedli vizet felteszem forrni,a lisztből 1 tojással,sóval nokedlit keverek,de csak ha felforrt a viz és nem kell simára keverni. A nokedlit mikor felforrt a viz és tettem bele sót,kiszaggatom. Megvárom mig 2szer feljön a viz tetejére és alaposan hidegvizzel leöblítem és leszűröm. Az 5db tojást felütöm,sózom és felkeverem,az olajat megforrósítom,beleteszem a feapritott szalonnát,megfuttatom rajta és beleöntöm a felvert tojásokat,megsütöm és a nokedlit belekeverem.A maradék lecsóval a tetején tálalom.Salátát kinálok mellé.Kicsit gazdagabb szalonnával és a lecsóval.Előző napról maradt nokedlivel ugyanigy felhasználható.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.