Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 28 hétfő Valéria névnapja

Főoldal » szallonás,lecsós,tojásos nokedli

felvitel dátuma: 2011-08-27 15:59:37       mai nézettség: 2       nézettség: 1499
részletes recept
szallonás,lecsós,tojásos nokedli
Hozzávalók 4 személyre:

6db tojás,félkg liszt,15dkg kolozsvári szalonna,1dl olaj,2l főzőviz a nokedlinek, és maradék lecsó előző napról.

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:

A nokedli vizet felteszem forrni,a lisztből 1 tojással,sóval nokedlit keverek,de csak ha felforrt a viz és nem kell simára keverni. A nokedlit mikor felforrt a viz és tettem bele sót,kiszaggatom. Megvárom mig 2szer feljön a viz tetejére és alaposan hidegvizzel leöblítem és leszűröm. Az 5db tojást felütöm,sózom és felkeverem,az olajat megforrósítom,beleteszem a feapritott szalonnát,megfuttatom rajta és beleöntöm a felvert tojásokat,megsütöm és a nokedlit belekeverem.A maradék lecsóval a tetején tálalom.Salátát kinálok mellé.Kicsit gazdagabb szalonnával és a lecsóval.Előző napról maradt nokedlivel ugyanigy felhasználható.

Szakács: Márta


Film link: http://www.receptlap.hu/edit_recept?edit=1&id=4526

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*