Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 12 szombat Gyula névnapja

Főoldal » Szalámis

felvitel dátuma: 2013-01-01 13:26:40       mai nézettség: 3       nézettség: 2177
részletes recept
Szalámis
Hozzávalók 6 személyre:

3 tojás sárgája,15dkg cukor,10dkg mazsola,5dkg durvára vágott dió,2ek kakaó,20dkg háztartási keksz,20dkg vaj v margarin,2ek feketekávé,rum.3db ostyatortalap.

Előkészületi idő: 60 perc


Elkészítés:
  • A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral,majd a vajjal is jój összedolgozzuk.
  • Ezután jöhet sorba a többi:20dkg keksz fele darálva,fele apró darabokra tördelve.A beáztatott mazsola,durvára vágott dió,kakaó,feketekávé és rum ízlés szerint.
  • Összekeverjük és 1-2órára hűtőbe tesszük.
  • Nedves opstyalapba fogjuk tölteni.Egy konyharuhát bevizezünk,kicsavarjuk,és közé tesszük a lapokat.Akkor ,ha már lehet tekerni,de vigyázzunk ne áztassuk szét!kb10-15perc.
  • A töltelékből rudat formálunk a kezünk között és az ostyalapunk elejére helyezzük.Olyan vastagságú legyen,hogyha feltekerjük pont átérje az ostya.Ismét hűtőbe tesszük és 1-2 óra múlva szeletelhetjük.
  • Megjegyzés:A most forgalomban lévő ostyalapok szélesebbek,ezért én kb 2cm-es csíkot levágtam belőle,mert így jön ki a 3 rúd,és sokkal gusztább is,ha kisebb a süti.Ezek a csíkok nem vesznek kárba,mert húsvétkor megfestem őket zöld ételfestékkel,és száradás után apróra zúzva tortadíszítéshez használom.
Szakács: Dzsédzsé


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*