Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Szalalkális lapok krémmel

felvitel dátuma: 2012-01-19 15:45:58       mai nézettség: 1       nézettség: 2527
részletes recept
Szalalkális lapok krémmel
Hozzávalók 8 személyre:

Tészta:10dkg vaj, 10 dkg zsír20 dkg porcukor, 4 egész tojás,2dkg szalalkáli,10 evőkanál tej,50 dkg liszt.

Krém:6 dl tej

2db vanília puding

2 evőkanál kakaó

másfél, 37,5 dkg margarin

37 dkg porcukor

1 cs vaníliáscukor

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 60 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

A zsiradékot a cukorral és a tojással kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a tejben leáztatott szalalkálit.Alaposan összegyúrjuk.

1 óráig pihentetjük, majd 4 lapot sütünk.

A pudingot leáztatjuk, negyed óra múlva a maradék tejet felforraljuk, a pudingot felfőzzük, hűlni hagyjuk.

A margarint kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, jól összedolgozzuk.2/3 része sárga marad, 1/3 részébe beletessük a kakaót, eldolgozzuk.

A lapokra rákenjük a krémet, a legalsó vaníliás, a következő kakaós, újból vaníliás,majd  a negyedik lapot is ráhelyezzük.

Másnap szeleteljük.

Szakács: Arenka


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2012 január 19

Nagyon szeretjük!:))

0/10 Makány Aranka 2012 január 19

Mi is! Csak az a bajom, hogy ennek a fázisképeit is kitöröltem a többi karácsonyi szépségeimmel egyetemben.

0/10 nemeth-ek 2012 január 20

Nagyon finom lehet! Nem sok egy kicsit az 50 dkg margarin?

0/10 Makány Aranka 2012 január 21

Jaaaj, Marikám!Köszönöm, hogy szóltál!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*