nagyon finom
A tésztához: 50 dkg liszt
10 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 tasak vaníliáscukor
1 dl tej
15 gramm szalalkáli
2 db tojás.
A krémhez:
6 tojás
3 vaníliás pudingpor
7 evőkanál porcukor
12 dl tej
15 dkg margarin.
A képeken másfél adag látható.
A szalalkálit feloldjuk a tejben, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk.5 részre osztjuk, fél órát pihentetjük, világosra sütjük.A lapokat zsírral kent sütőlapon kell sütni.
Krém: A 6 tojássárgájából, pudingporból, porcukorból a tejjel sűrű krémet főzünk, még melegen belekeverjük a margarint és a tojások keményre vert habját.A krémmel megtöltjük a lapokat, másnap szeleteljük, meghintjük porcukorral.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.