Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Szalagos farsangi fánk

felvitel dátuma: 2013-01-23 23:00:16       mai nézettség: 1       nézettség: 1280
részletes recept
Szalagos farsangi fánk
Hozzávalók 12 személyre:

70 dkg finomliszt
10 dkg porcukor
1 tojás
3 tojássárgája
7 dkg olvasztott vaj
1/2 dl rum
3 dl tej
3,5 dkg élesztő
1 tk vaniliakivonat
1 narancs reszelt héja (elhagyható)

Előkészületi idő: 50 perc

Sütési idő: 5 perc

Elkészítés:

A lisztet dagasztótálba tesszük, közepében fészket képezunk, beleszórjuk a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt és langyos tejjel felöntjük.
Ha az élesztő felhabosodott, hozzáadjuk a többi alapanyagot és jól kidagasztjuk.
Langyos helyen 40 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát kiboritjuk, ujjnyi vastagságúra sodorjuk, kiszaggatjuk a pogácsaszaggatóval vagy egy pohárral.
A kiszaggatott fánkokat 30 percig pihentetjuk, egy tiszta konyharuhával letakarjuk.
A megkelt fánkokra középen egy ujjunkkal mélyedést képezünk.
Egy serpenyőben bő olajat hevitünk és a forró olajban a lyukas felével lefelé fedő alatt 1 percig sütjük, majd fedő nélkül is megsütjük a másik felét.
A megsült fánkokat papirszalvétával letakart tányérra vagy tálra rakjuk, hogy felitassuk a forró zsiradékot.
A rumnak köszönhetően nem sziv magába sok olajat.

A megsült fánkok közepébe egy teáskanállal lekvárt rakunk, tetejét megszórhatjuk porcukorral. Tálalhatjuk csokiszósszal leöntve vagy tejszinhabbal diszitve.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*