Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Szalagos farsangi fánk

felvitel dátuma: 2015-02-19 18:26:07       mai nézettség: 3       nézettség: 1917
részletes recept
Szalagos farsangi fánk
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók: 500g búzaliszt ( BL55), 200 ml tej ( 2,8 %-os ) 40 g friss élesztő, 50 g porcukor, 60 g  (olvasztott vaj 5 db tojássárgája,kk , olaj a sütéséhez

Előkészületi idő: 60 perc


Főzési idő: 50 perc
Elkészítés:

Elkészítése:

Lisztet egy kelesztő tálba tesszük. A langyos tejet cukrot,  az élesztőt egy másik edénybe, és hagyjuk 15 percig  hogy felfusson. A lisztre öntsük az élesztős tejet, az olvasztott vajat, és a tojás sárgákat. Egy fakanállal keverjük össze. majd egy gyúrótáblára téve simára dolgozzuk. Így kapott tésztát keleszük 35 percig, ha meg kelt ujjnyi vastagra nyújtjuk, és 6 cm átmérőjű kiszúróval szaggatjuk ki.

A maradék tésztákat összegyúrjuk, újra nyújtjuk és kiszaggatjuk. Majd 20 percig kelesztjük, ha meg kelt a fánkok közekét kiszúrjuk, és bő meleg olajba sütjük, ( ne égjen az olaj) Mindig a felső részével tesszük az olajba, és fedővel lefedve ettől lesz szalagos a fánk. Amikor megfordítjuk a másik oldalra akkor már fedő nélkül sütjük. Papír szalvétára szedem majd porcukorral, baracklekvárral díszítem

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Anyu Ci 2015 február 19

Csodás fánkok! Alig várom, hogy a család ismét fánkot kérjen :-)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*