Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 28 hétfő Valéria névnapja

Főoldal » Szalagos fánkom

felvitel dátuma: 2012-06-06 10:48:58       mai nézettség: 1       nézettség: 1640
részletes recept
Szalagos fánkom
Hozzávalók 6 személyre:

Tésztához:
 •1 kg finomliszt
 •3 tojássárgája
•5 dkg cukor
 •1 csapott mk
 •5 dkg élesztő
•6 dl tej
 •0,5 dl olaj
 •20 dkg liszt
 •1 l olaj a sütéshez

Előkészületi idő: 90 perc

Sütési idő: 2 perc

Elkészítés:


1.A lisztet mély tálba öntjük, közepébe mélyedést készítünk, ebbe tesszük a sót, cukrot, és az élesztőt belemorzsoljuk.
Majd a kézmeleg tej felét ráöntjük, és 5 percet állni hagyjuk.
2.Utána beletesszük a tojássárgákat, és kezdjük összedolgozni a tésztát, s a maradék tejet is hozzáadjuk, és sima tésztát dagasztunk belőlemíg hólyagos nem lesz, ekkor az olajat is beledolgozzuk, s ha még ragadna, kicsi liszttel meghintjük.
Letakarva meleg helyen 20 percet kelni hagyjuk.
Ezt még kétszer megismételjük, s ha megkelt, lisztezett gyúró deszkára borítjuk.
3.Két ujjnyi vastagra nyújtjuk, és közepes fánkszaggatóval kiszaggatjuk
Majd újra letakarjuk, és 20 percet kelni hagyjuk.
4.Közben míg kel a tésztánk, az olajat lábosba öntjük, és felhevítjük, de ne legyen túl forró, mert akkor nem sül át a tésztánk.
Ha az olaj elég meleg, akkor 3 db-ot az olajba teszünk, de a tészta mindig felső fele kerüljön alulra, és fedő alatt aranysárgára sütjük, majd megfordítjuk, ésmásik felét már fedő nélkül készre sütjük.
5.Egy tepsibe sütőpapírt v. kéztörlő papírt teszünk, és ígyfelesleges olaj lecsepeg róla
Ha kisült az összes fánkunk, egy fém tálcára tesszük, és injekciós fecskendőbe a folyós lekvárt be-felszívatva a fánkokba fecskendezzük.
A végén vaníliás porcukorral enyhén megszórjuk, és tálaljuk.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*