Nagyon jó recept és a kép is kiváló!
- 50 dkg finomliszt
- 3 evőkanál porcukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 mokkáskanál só
- 2 tojás sárgája
- 2,5 dkg élesztő
- 5 dkg olvasztott vaj
- 2 dl tej
- 1/2 dl narancslé
- 1 teáskanál vanília aroma
- 1 mokkáskanál rum aroma
A kevés cukorral elkevert tejben felfuttatjuk az élesztőt. Megolvasztjuk a vajat.
Tálba (dagasztó tálba) szitáljuk a lisztet, porcukrot, beletesszük a sót, vaníliás cukrot, a tojások sárgáját, az élesztős tejet, az olvasztott vajat és az aromákkal elkevert narancslevet.
Lágy tésztát dagasztunk belőle.
Letakarva a duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk, és kb. másfél centi vastagra nyújtjuk, 6-7 cm-es szaggatóval kiszúrjuk.
A leeső részt összegyúrjuk, nyújtjuk, kiszúrjuk.
Letakarjuk, és fél órát kelesztjük a deszkán.
Egy lábasban két ujjnyi (általában 1 liter) olajat melegítünk.
A fánkok közepét benyomjuk az ujjunkkal és a lyukkal lefele az olajba tesszük (tehát a sima, lisztes rész kerül az olajban felülre).
Kis lángon sütjük másfél percig, megfordítjuk és fedő nélkül a másik oldalukat is másfél percig.
Papírtörlőre tesszük.
Még melegen porcukorral meghintjük.
Tálalhatjuk lekvárral, öntettel.
(Saját recept)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.