Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Szalagos fánk - 25 db

felvitel dátuma: 2011-02-05 20:58:23       mai nézettség: 1       nézettség: 1772
részletes recept
Szalagos fánk - 25 db
Hozzávalók 2 személyre:

- 50 dkg finomliszt
- 3 evőkanál porcukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 mokkáskanál só
- 2 tojás sárgája
- 2,5 dkg élesztő
- 5 dkg olvasztott vaj
- 2 dl tej
- 1/2 dl narancslé
- 1 teáskanál vanília aroma
- 1 mokkáskanál rum aroma

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

A kevés cukorral elkevert tejben felfuttatjuk az élesztőt. Megolvasztjuk a vajat.
Tálba (dagasztó tálba) szitáljuk a lisztet, porcukrot, beletesszük a sót, vaníliás cukrot, a tojások sárgáját, az élesztős tejet, az olvasztott vajat és az aromákkal elkevert narancslevet.
Lágy tésztát dagasztunk belőle.
Letakarva a duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk, és kb. másfél centi vastagra nyújtjuk, 6-7 cm-es szaggatóval kiszúrjuk.
A leeső részt összegyúrjuk, nyújtjuk, kiszúrjuk.
Letakarjuk, és fél órát kelesztjük a deszkán.
Egy lábasban két ujjnyi (általában 1 liter) olajat melegítünk.
A fánkok közepét benyomjuk az ujjunkkal és a lyukkal lefele az olajba tesszük (tehát a sima, lisztes rész kerül az olajban felülre).
Kis lángon sütjük másfél percig, megfordítjuk és fedő nélkül a másik oldalukat is másfél percig.
Papírtörlőre tesszük.
Még melegen porcukorral meghintjük.
Tálalhatjuk lekvárral, öntettel.

(Saját recept)
 

Szakács: Zia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Zsuzsa 2011 február 9

Nagyon jó recept és a kép is kiváló!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*