A hozzávalókból sima tésztát dagasztunk, majd 2 órát kelesztjük.
Utána lisztezett deszkán nyújtjuk, kb ujjnyi vastagra, majd tetszés szerinti méretűre szaggatjuk (én bögrével szoktam).
Felforrósitjuk a bő olajat, azután a szaggatott pogik közepébe kis vájatot teszünk, és fejjel lefelé tesszük az olajba.
Első oldalát lefedjük, de a másik oldalát már fedő nélkül.
Az olajunk ne legyen túl forró, mert hamar megég, mielőtt átsülne. Itatós papirra szedjük, majd porcukrozzuk és lekvárral kináljuk.
Jó étvágyat kivánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.