Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 12 hétfő Pongrác névnapja

Főoldal » Magyar » Szalagos fánk

felvitel dátuma: 2011-04-28 09:27:08       mai nézettség: 2       nézettség: 914
részletes recept
Szalagos fánk
Hozzávalók 1 személyre:
  • 35 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 2 dkg cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 tojás
  • porcukor
  • lekvár
Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

A hozzávalókból sima tésztát dagasztunk, majd 2 órát kelesztjük.
Utána lisztezett deszkán nyújtjuk, kb ujjnyi vastagra, majd tetszés szerinti méretűre szaggatjuk (én bögrével szoktam).
Felforrósitjuk a bő olajat, azután a szaggatott pogik közepébe kis vájatot teszünk, és fejjel lefelé tesszük az olajba.
Első oldalát lefedjük, de a másik oldalát már fedő nélkül.
Az olajunk ne legyen túl forró, mert hamar megég, mielőtt átsülne. Itatós papirra szedjük, majd porcukrozzuk és lekvárral kináljuk.

Jó étvágyat kivánok hozzá!

Szakács: Julcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*