Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 28 hétfő Valéria névnapja

Főoldal » Szakállas pogácsa

felvitel dátuma: 2013-10-19 15:47:02       mai nézettség: 2       nézettség: 1234
részletes recept
Szakállas pogácsa
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók a tésztához:

- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 tojássárgája
- 2 evőkanál kefir
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 csapott teáskanál
- 1 csapott teáskanál őrölt csemege paprika
- 1 dkg élesztő
-  kb. 0,3 dl tej (az élesztő felfuttatásához)
- csipet cukor 
 
+ a tetejére 1 tojássárgája

A krémhez:


- 10 dkg vaj
- 10 dkg füstölt ömlesztett sajt (a henger alakú)
- 3 db háromszög alakú natúr ömlesztett sajt 
- őrölt bors ízlés szerint
 
10-15 dkg reszelt trappista sajt a "hempergetéshez"
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:
1. Az élesztőt egy csipet cukorral és a tejjel felfuttatom, majd a tészta hozzávalóit összegyúrom. 1 órán át letakarva pihentetem, majd kinyújtom 1-1,5 cm vastagságúra és kis méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatom (én kb. 4,5 cm átmérőjűvel szaggattam). 
2. Sütőpapíros tepsibe teszem,  a tetejét lekenem tojássárgájával megszórom egy kis reszelt sajttal és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütöm.Amikor a pogik megsültek, kiveszem egy fatáblára, és egy tiszta konyharuhával letakarva hagyom kihűlni.
3. A krém hozzávalóit összekeverem simára, a pogácsákat kettévágom és összeragasztom a krémmel, picit összenyomom, hogy az oldalán kifolyjon a krém, és a krémes oldalát a reszelt sajtban meghempergetem.  
Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*