Tészta: 30 dkg liszt, 22 dkg margarin, 2 dl tejföl, 1 kk só, 5 dkg reszelt sajt,
Krém:1 pohár tejföl, 10dkg vaj, 1 tojás sárga, 1-2 kanál liszt, 1 mokkásk só, 10-15 dkg reszelt sajt.
A lisztet elkeverjük a sóval, a margarint és a tejfölt kézzel beledolgozzuk. Az elkészült tésztát nylon zacsiba csomagoljuk, hűtőbe tesszük legalább egy éjszakára. 3 - 4 napig is állhat. A hűtőből kivéve vékonyra kinyújtjuk. Kicsi szaggatóval kiszaggatjuk. Tepsibe szorosan egymás mellé tesszük tojássárgával megkenjük reszelt sajttal megszórjuk. Forró sütőbe sütjük.
Krém:vízgőz fölött besűrítjük a tejfölt, lisztet, sót, tojássárgát, tűzről levéve belekeverjük a vajat ha el olvadt a reszelt sajtot is.
A pogikat félbe vágjuk közé a krém kicsit megnyomni és reszeltsajtba forgatni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.