Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Szabolcsi Töltött paprika

felvitel dátuma: 2011-09-07 20:42:00       mai nézettség: 1       nézettség: 2102
részletes recept
Szabolcsi Töltött paprika
Hozzávalók 4 személyre:

12 darab közepes tölteni való paprika: a legjobb vegyesen (zöld,sárga,piros,pritamin)

paprika töltelékébe:
--------------------
75dkg darálthús
egy csésze kukoricakása (durvára zúzott) 2,5-3 dl
egy nagy fej hagyma finomra kockázva
4 gerezd fokhagyma reszelve
3 szelet féltenyérnyi füstöltszalonna igen apróra kockázva
2 nagy szelet barnakenyér tejben puhára áztatva, kinyomkodva
2 db tojás
egy marék apróra vágott petrezselyemzöld
egy marék apróra vágott kaporzöld
teáskanál provance fűszerkeverék (rozmaring,oregánó,kakukkfű,bazsalikom)

bors
kömény (őrölt)
édesnemes pirospaprika 3 teáskanál (por)
édes anna nyers darált fűszerpaprika 4 teáskanál
mokkáskanál kalocsai csípős rózsapaprika (por)

húsgombóc:
----------
Amit a fenti töltelékből nem töltünk be a paprikákba, ahhoz adunk további 2 tojást, és két marék zsemlyemorzsát (hogy ne lágyuljon el)

felöntőlé:
----------
7 dl paradicsomlé (a legjobb az igazi paradicsomból, háznál készült változat)
7 dl víz
2 evőkanál cukor

A fűszerek Toldi Fűszer termékek

 


 

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

- megtisztitjuk, kibelezzük a paprikákat. ötlet levágni a hegyét, mert akkor       könnyű légmentesen megtölteni.
- beletöltjük a tölteléket
- feszesen elhelyezzük az edényben (minél kevesebb hézaggal)
- felöntjük a felöntőlével
- főzzük egy órányit (enyhén bugyorgó lángon)
- kavarni nem szabad! félidőben megfordítjuk mindegyik paprikát!
- paprikákat tálalóedénybe szedjük
- visszamaradt lét botmixerrel simára dolgozzuk
- a megmaradt masszához hozzáadjuk a 2 tojást és összedolgozzuk
- gombócokat formálunk (kb golflabda méretü (majd picit még))
- belehelyezzük a lébe és 40p főzzük enyhén bugyorgó lángon
- kavarni nem szabad! félidőben megfordítjuk mindet
- gombócokat tálalóedénybe szedjük
- elkészítjük a zelleres krumplit, ami teljesen ugyanúgy készül, mint a     petrezselymes, csak ehhez zellerzöldet használunk
- tálaláskor egyik oldalra töltöttpaprikát, középre krumplit, másik oldalra   gombócokat rakunk, az egészet a lében bőven úsztatva tálaljuk.
 

Szakács: Gabcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*