12 darab közepes tölteni való paprika: a legjobb vegyesen (zöld,sárga,piros,pritamin)
paprika töltelékébe:
--------------------
75dkg darálthús
egy csésze kukoricakása (durvára zúzott) 2,5-3 dl
egy nagy fej hagyma finomra kockázva
4 gerezd fokhagyma reszelve
3 szelet féltenyérnyi füstöltszalonna igen apróra kockázva
2 nagy szelet barnakenyér tejben puhára áztatva, kinyomkodva
2 db tojás
egy marék apróra vágott petrezselyemzöld
egy marék apróra vágott kaporzöld
teáskanál provance fűszerkeverék (rozmaring,oregánó,kakukkfű,bazsalikom)
só
bors
kömény (őrölt)
édesnemes pirospaprika 3 teáskanál (por)
édes anna nyers darált fűszerpaprika 4 teáskanál
mokkáskanál kalocsai csípős rózsapaprika (por)
húsgombóc:
----------
Amit a fenti töltelékből nem töltünk be a paprikákba, ahhoz adunk további 2 tojást, és két marék zsemlyemorzsát (hogy ne lágyuljon el)
felöntőlé:
----------
7 dl paradicsomlé (a legjobb az igazi paradicsomból, háznál készült változat)
7 dl víz
2 evőkanál cukor
A fűszerek Toldi Fűszer termékek
- megtisztitjuk, kibelezzük a paprikákat. jó ötlet levágni a hegyét, mert akkor könnyű légmentesen megtölteni.
- beletöltjük a tölteléket
- feszesen elhelyezzük az edényben (minél kevesebb hézaggal)
- felöntjük a felöntőlével
- főzzük egy órányit (enyhén bugyorgó lángon)
- kavarni nem szabad! félidőben megfordítjuk mindegyik paprikát!
- paprikákat tálalóedénybe szedjük
- visszamaradt lét botmixerrel simára dolgozzuk
- a megmaradt masszához hozzáadjuk a 2 tojást és összedolgozzuk
- gombócokat formálunk (kb golflabda méretü (majd picit nő még))
- belehelyezzük a lébe és 40p főzzük enyhén bugyorgó lángon
- kavarni nem szabad! félidőben megfordítjuk mindet
- gombócokat tálalóedénybe szedjük
- elkészítjük a zelleres krumplit, ami teljesen ugyanúgy készül, mint a petrezselymes, csak ehhez zellerzöldet használunk
- tálaláskor egyik oldalra töltöttpaprikát, középre krumplit, másik oldalra gombócokat rakunk, az egészet a lében bőven úsztatva tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.