Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » Szabolcsi töltött káposzta (füstölt csülökkel)

felvitel dátuma: 2013-12-23 19:04:37       mai nézettség: 1       nézettség: 1230
részletes recept
Szabolcsi töltött káposzta (füstölt csülökkel)
Hozzávalók 4 személyre:

1 kg sertés darált hús
1/4 kg rizs
2-3 fej vöröshagyma
zsír
pirospaprika

bors
1 doboz sűrített paradicsom
1 üveg paradicsomlé
1 kisebb füstölt csülök
füstölt szalonna
3 közepes fej édes káposzta
2 gerezd fokhagyma

Előkészületi idő: 40 perc


Főzési idő: 120 perc
Elkészítés:

A darált húst egy tálba rakom, a rizst megmosom, és hozzáadom a húshoz.

A hagymákat zsíron megpirítom, lehúzom a tűzről, majd pirospaprikával megszórom (ez egy pörkölt alap), ráöntöm a húsra és a rizsre. Hozzáadom a sűrített paradicsomot, a sót, a borsot és az összezúzott fokhagymákat. Az egészet kézzel jól összedolgozom.

A káposzták közepét kivágom, forró, de nem lobogó vízbe helyezem fejjel lefelé.
A forró víztől a levelek leválnak a káposztáról, megpuhulnak, majd sorban kiszedem őket. A levelekről a csumát levágom, a közepénél kétfelé hasítom, majd a tölteléket belerakom úgy, hogy kicsi, tölcsér alakú formákat kapjak. Nem kell túl szorosra tekerni, hogy a rizsnek maradjon helye dagadni. Igyekszem minél kisebb káposztákat készíteni.
A megmaradt káposztaleveleket laskára, illetve hosszú csíkokra vágom, a fazék (vagy bogrács)aljára lerakom, majd megszórom egy maréknyi apróra vágott pirított szalonnával, és sorban lerakom a töltött káposztákat.
A csülköt kisebb darabokra vágom és minden sor káposztára rakok egy sor csülköt.A végén felöntöm paradicsomlével,majd készre főzöm.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kjis elza 2014 március 22

nagyon finom lehet bogracsba fove ki fogom probalni17

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*