Nagyon guszta!!:))
60 deka darálthús lapocka a legjobb
40 deka kerekszemű rizs
só, bors
1,5dl olaj, vagy evőkanál zsír
1 evőkanál vöröshagymakrém
1 teáskanál fokhagymakrém
1 evőkanál piros arany
1 teáskanál őröltpaprika
1 kisüveg sűritett paradicsom (360 gramm)
tejföl a tálaláshoz
1-2 kisebb káposzta.
A káposzta torzsáját kivágom, egy nagyobb fazékban vizet forralok amibe kevés sót és egy kanálnyi ecetet teszek.
Ebben a vízben megabálom a káposztát és lebontom a leveleket.
A levelek közepén lévő vastag eret levágom és ketté hasítom őket.
Ezekbe töltöm a hideg vízben megmosott rizzsel és fűszerekkel összekevert húst.
Majd ami káposzta megmaradt az felaprítom és a lábas aljára teszem, erre sorakoztatom a töltelékeket.
Felöntöm annyi hideg vízzel hogy ellepje, pici sót teszek hozzá, Majd ha felfőtt kisebb lángon főzöm 15 percig, akkor ráöntöm a süritett paradicsomot egy kevés vízzel hígitva, tovább főzöm még 10-15 percet, majd elzárom a tüzet alatta és lefedve egy fél órát hagyom állni.
Tálaláskor lehet rá tejfölt is tenni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.