Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 30 szerda Katalin, Kitti névnapja

Főoldal » Szabolcsi töltött káposzta.

felvitel dátuma: 2012-05-17 17:33:19       mai nézettség: 1       nézettség: 2287
részletes recept
Szabolcsi töltött káposzta.
Hozzávalók 5 személyre:

60 deka darálthús lapocka a legjobb

40 deka kerekszemű rizs

, bors

1,5dl olaj, vagy evőkanál zsír

1 evőkanál vöröshagymakrém

1 teáskanál fokhagymakrém

1 evőkanál piros arany

1 teáskanál őröltpaprika

1 kisüveg sűritett paradicsom (360 gramm)

tejföl a tálaláshoz

1-2  kisebb káposzta.

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A káposzta torzsáját kivágom, egy nagyobb fazékban vizet forralok amibe kevés sót és egy kanálnyi ecetet teszek.

Ebben a vízben megabálom a káposztát és lebontom a leveleket.

A levelek közepén lévő vastag eret levágom és ketté hasítom őket.

Ezekbe töltöm a hideg vízben megmosott rizzsel és fűszerekkel összekevert  húst.

Majd ami káposzta megmaradt az felaprítom és a lábas aljára teszem, erre sorakoztatom a töltelékeket.

Felöntöm annyi hideg vízzel hogy ellepje, pici sót teszek hozzá, Majd ha felfőtt kisebb lángon főzöm 15 percig, akkor ráöntöm a süritett paradicsomot egy kevés vízzel hígitva, tovább főzöm még 10-15 percet, majd elzárom a tüzet alatta és lefedve egy fél órát hagyom állni.

Tálaláskor lehet tejfölt is tenni.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2012 május 18

Nagyon guszta!!:))

10/10 Prantnerné Taba Katalin 2012 május 18

Gyönyörű!

0/10 Magdimama 2012 május 18

Köszönöm a véleményt!

10/10 Kiss katalin 2012 november 29

Én is igy csinálom csak a végén még egy gyenge rántást is teleszek ugy gömöriesen.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*