Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 11 vasárnap Ferenc, Fábiusz névnapja

Főoldal » Szabolcsi töltött káposzta

felvitel dátuma: 2013-09-11 08:11:57       mai nézettség: 2       nézettség: 1980
részletes recept
Szabolcsi töltött káposzta
Hozzávalók 6 személyre:
  • 1kg darált hús (legjobb a dagadó vagy a tarja)
  • 1kg dkg rizs
  • 2 fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • bors, delikát
  • paprika
  • napraforgó olaj
  • 2 közepes fej fej édeskáposzta
  • 5 dl paradicsomlé (ha van házi) vagy 1 ü sürített paradicsom
Előkészületi idő: 50 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:
  1. A káposztának kivágjuk a torzsáját, és forrásban lévő vízben megfonnyasztjuk, majd az ereket levágjuk, hogy könnyebb legyen tölteni.
  2. A hagymát apróra vágjuk, és forró olajban üvegesre pároljuk. Mikor ez kész, hozzáadjuk a fokhagymát és a fűszerpaprikátés a delikátot.
  3. A darált húst összekeverjük a jól megmosott, lecsöpögtetett rizzsel, hozzáadjuk a hagymát, sózzuk, borsozzukés megtöltjük a káposzta leveleket.
  4. Egy lábas alját kibéleljük az apróra vágott  káposztávalsorban belehelyezzük a töltött káposztákat, majd  telejére ismét apró káposztát szórunk.
  5. Annyi vizet öntünk , hogy épp ellepje, ráöntünk egy pici olajat, megsózzuk, és mehet is főni.
  6. Ha felfőtt, ráöntjük a paradicsomlevet, és 20 percig főzzük. Jó étvágyat hozzá!
Szakács: Kovács Zsuzsanna


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*