Hozzávalók:
4-6 személy
1 kg nem szét fővő krumpli (rózsaszín héjú)
1 tk köménymag
5 ek fehérborecet
1 dl alaplé ( 1 leves kockából )
6 ek olívaolaj
2 tk dijoni vagy magos mustár
80 dkg kelkáposzta
5 dkg vaj
10 dkg húsos császárszalonna
1 szál kolbász
1 hagyma
3 dkg liszt
3,5 dl tej
szerecsendió
10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
Egy nagy tálba öntjük az alaplét, hozzákeverjük a fehérborecetet, a magos mustárt, a köménymagot, sót és borsot,vékonyra szeletelt hagymát és hozzáöntjük az olívaolajt. A megfőtt, felkarikázott burgonyát, még forrón hozzáforgatjuk az öntethez.
Amíg a krumpli magába szívja az öntetet, előkészítjük a többi hozzávalót. A csíkokra vágott káposztát, előfőzzük, amikor kicsit összeesett, egy szűrőkanállal kiszedjük a forró vízből.
A kolbászt vékonyan felkarikázzuk.
Elkészítjük a besamel mártást, felolvasztjuk a vajat, amikor felhabzik, hozzákeverjük a lisztet és szép lassan a tejet, és egy habverővel folyamatosan keverjük, sózzuk és egy kevés szerecsendióval ízesítjük.
Egy hőálló tál aljába a krumpli feléből egy réteget készítünk, majd rákerül egy réteg kelkáposzta, majd a felkarikázott kolbász következik, szalonna és végül a legfelső réteg ismét krumpli lesz.
Mielőtt a sütőbe tesszük a rakott krumplit, még a tetejére öntjük a besamel mártást. Megszórjuk reszelt sajttal és 190 C fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Ennyi idő alatt az ízek összeérnek, é
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.