Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Sváb kelkáposztás rakott krumpli

felvitel dátuma: 2015-04-23 15:48:44       mai nézettség: 1       nézettség: 784
részletes recept
Sváb kelkáposztás rakott krumpli
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók:

4-6 személy
 1 kg nem szét fővő krumpli (rózsaszín héjú)
 1 tk  köménymag
 5 ek fehérborecet
 1 dl alaplé ( 1 leves kockából )
 6 ek olívaolaj
 2 tk  dijoni vagy magos mustár
 80 dkg kelkáposzta
 5 dkg vaj
 10 dkg húsos császárszalonna
 1 szál kolbász
 1 hagyma
 3 dkg liszt
 3,5 dl tej
 szerecsendió
 10 dkg reszelt sajt

Előkészületi idő: 50 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:

Elkészítése:

Egy nagy tálba öntjük az alaplét, hozzákeverjük a fehérborecetet, a magos mustárt, a köménymagot, sót és borsot,vékonyra szeletelt hagymát  és hozzáöntjük az olívaolajt. A megfőtt, felkarikázott burgonyát, még forrón hozzáforgatjuk az öntethez.
Amíg a krumpli magába szívja az öntetet, előkészítjük a többi hozzávalót. A csíkokra vágott káposztát, előfőzzük, amikor kicsit összeesett, egy szűrőkanállal kiszedjük a forró vízből.
A kolbászt vékonyan felkarikázzuk.
Elkészítjük a besamel mártást, felolvasztjuk a vajat, amikor felhabzik, hozzákeverjük a lisztet és szép lassan a tejet, és egy habverővel folyamatosan keverjük, sózzuk és egy kevés szerecsendióval ízesítjük.
Egy hőálló tál aljába a krumpli feléből egy réteget készítünk, majd rákerül egy réteg kelkáposzta, majd a felkarikázott kolbász következik, szalonna és végül a legfelső réteg ismét krumpli lesz.
Mielőtt a sütőbe tesszük a rakott krumplit, még a tetejére öntjük a besamel  mártást. Megszórjuk reszelt sajttal és 190 C fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Ennyi idő alatt az ízek összeérnek, é

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*