Nagyon sokszor készítettük ezt az egyszerű, de laktatós ételt. Főleg nyár elején új burgonyából, mert így az igazi.Salátával, vagy uborka salátával. Olcsó étel!
Hozzávalók: 1 kg burgonya 1 vöröshagyma, olaj, (vagy 1 EK zsír,) piros fűszerpaprika, 40 dkg liszt, 3 egész tojás, só ízlés szerint
Elkészítése: A burgonyát meg tisztítjuk, apró kockára vágjuk. A hagymát szintén apró kockára vágjuk, és az olajon üvegesre pirítjuk, megszórjuk paprikával, burgonyát bele tesszük, és kevés vizet öntünk rá, sózuk. Puhára főzzük és teljesen zsírjára, ne legye rajta lé. A lisztből a tojással galuskát készítünk, sós vízbe kifőzzük, majd jól leszűrjük róla a vizet és a megfőtt burgonyával össze keverjük. Ezt lehet tejföllel, vagy savanyúsággal fogyasztani kinek mi a szimpatikus.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.