Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Sváb galuska

felvitel dátuma: 2014-10-18 15:45:38       mai nézettség: 1       nézettség: 5750
részletes recept
Sváb galuska
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók:  1 kg burgonya 1 vöröshagyma, olaj, (vagy 1 EK zsír,) piros fűszerpaprika, 40 dkg liszt, 3 egész tojás, só ízlés szerint

Előkészületi idő: 40 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

Elkészítése: A burgonyát meg tisztítjuk, apró kockára vágjuk. A hagymát szintén apró kockára vágjuk, és az olajon üvegesre pirítjuk, megszórjuk paprikával, burgonyát bele tesszük, és kevés vizet öntünk , sózuk. Puhára főzzük és teljesen zsírjára, ne legye rajta . A lisztből a tojással galuskát készítünk, sós vízbe kifőzzük, majd jól leszűrjük róla a vizet és a megfőtt burgonyával össze keverjük. Ezt lehet tejföllel, vagy savanyúsággal fogyasztani kinek mi a szimpatikus.

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Feketéné Magdi 2017 június 24

Nagyon sokszor készítettük ezt az egyszerű, de laktatós ételt. Főleg nyár elején új burgonyából, mert így az igazi.Salátával, vagy uborka salátával. Olcsó étel!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*