25 dkg. rétesliszt
25 dkg. margarin
10 dkg. por eritrit ( édesítő )
3 db. egész tojás
1 narancs leve
2 dl. hideg sütőtökpép
1 cs. sütőpor
10 dkg. magozott aszalt szilva
1 kk. szárított narancshéj
1/2 - 1 dl. tej
A margarint, az édesítővel, a narancshéjjal, a sütőporral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, tovább habosítjuk.
Belekeverjük a narancslevet a tökpépet, a felaprított aszalt szilvát, végül apránként adagoljuk hozzá a lisztet és annyi tejet, hogy lágy, de nem folyós tésztát kapjunk..
Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 160 fokon kb. 90 percig sütjük
Tűpróbával ellenőrizzük, ha már nem tapad rá a massza, kivesszük a sütőből, egy kevés ideig hagyjuk pihenni, majd kivesszük a formából és por eritrittel megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
régi recept
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.